Este primul care a avut ocazia sa o vada pe strada. A scos imediat telefonul si a filmat noua SKODA KAMIQ

Este primul care a avut ocazia sa o vada pe strada. A scos imediat telefonul si a filmat noua SKODA KAMIQ
  • Noul Kamiq a fost surprins pe autostrada
  • Va avea semnalizari secventiale
  • Debuteaza la Geneva
Distribuie pe Facebook

Noul SUV urban al cehilor de la Skoda, botezat Kamiq, a fost surprins pe o autostrada din Africa de Sud. Acesta va debuta oficiala la inceputul lunii martie in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Skoda incepe anul 2019 cu un model nou, sau mai bine spus un SUV de oras situat in gama sub Kodiaq si Karoq. Pana acum stim ca a fost denumit Kamiq, un cuvant provenit din limba inuitilor si care se referala ceva ce se potriveste ca o manusa, dar am si putut admira primele schite oficiale postate recent de cehi.

Acum insa avem ceva mai si mai bun de atat: o filmare in care apare un prototip. Acesta a fost surprins pe o autostrada din Africa de Sud iar lipsa camuflajului ne da de inteles ca inginerii si-au cam terminat treaba iar masina este gata de lansare.

Din pacate nu avem un cadru cu partea frontala, unde stim ca vom gasi blocuri optice duble cu luminile de zi pozitionate deasupra farurilor, o premiera pentru Skoda, o grila supradimensionata si un spoiler care accentueaza caracterul de off-road al masinii.

In aceasta filmare se poate observa ca noul Kamiq preia cateva detalii estetice de la fratii mai mari Karoq si Kodiaq, dar si ca SUV-ul din Mlada Boleslav va avea semnalizari secventiale, la fel ca si Audi A8 sau alte modele premium. Cel mai probabil acestea vor fi optionale pe Kamiq, dar ramane de vazut.

Noul model al cehilor este dezvoltat pe arhitectura gigantului Volkswagen MQB A0, la fel ca si Seat Arona sau Volkswagen T-Cross. Asta inseamna ca gama de motorizari o va imparti cu cele doua modele, ceea ce nu este neaparat un lucru rau.

Vorbim asadar de unitati diesel si pe benzina, cu capacitati cilindrice cuprinse intre 1.0 si 1.6 litri, care vor functiona in compania unor transmisii manuale si automate, cu cinci, sase sau sapte trepte (DSG). Pe unele piete, noua Skoda Kamiq ar putea fi comandata si cu unitatea de 1.0 litri TGI pe gaz natural comprimat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 31 Ianuarie 2019