Este primul CORVETTE cu motor central. Americanii tocmai au confirmat data lansarii oficiale

Este primul CORVETTE cu motor central. Americanii tocmai au confirmat data lansarii oficiale
  • Data lansarii oficiale confirmata
  • Este primul Corvette cu motor central din istorie
  • Disponibil in mai multe versiuni
Distribuie pe Facebook

Constructorul american de automobile a confirmat data lansarii Corvette-ului C8, primul din istorie cu motor pozitionat central. Acesta va fi disponibil in mai multe versiuni, unele chiar si cu 1.000 de cai putere sub capota.

Alaturi de Dodge Viper, Chevrolet Corvette este un adevarat simbol pentru industria auto americana. De-a lungul celor sapte generatii si o productie care se intinde pe mai bine de sase decenii, Corvette-ul a fost dezvoltat pe baza acelorasi principii: motor in fata, doua usi, doua locuri si tractiune spate.

Corvette C8

Americanii vor acum sa schimbe reteta si sa faca din Corvette un supercar. Acest termen nu are o definitie exacta, insa supercar este denumit in general un automobil super sport cu tractiune spate si motor pozitionat central.

Din informatiile existente pana in acest moment, acest model urmeaza sa fie denumit Corvette C8 iar prototipurile au fost surprinse de nenumarate ori in teste. Acestea au fost chiar si protagonistele unor momente jenante, cel mai recent exemplu fiind acela cand un prototip a trebuit tractat de la o benzinarie pentru ca nu mai pornea.

Corvette C8

Revenind insa, Chevrolet pune acum capat zvonurilor si confirma data lansarii mult-asteptatului Corvette C8: 18 iulie 2019. Asadar, in vara acestui an vom face cunostinta cu primul Corvette cu motor central din istoria acestui brand.

Prototipul oficial, cu ajutorul caruia a fost facut anuntul, s-a plimbat prin New York acoperit in intregime de camuflaj. Singurele detalii pe care le putem observa sunt partea frontala mai ascutita si mai agresiva decat inainte, o capota de dimensiuni mai mici, prize de aer generoase pe laterale, o aripa spate destul de discreta si cele patru terminatii ale sistemului de evacuare.

Corvette C8

Interiorul noului C8 a fost surprins pana acum in fotografii spion care aratau un volan in doua spite, ceasuri digitale de bord, tunel median cu mai multe butoane dispuse pe verticala si un display generos pentru sistemul de infotainment.

In ceea ce priveste departamentul tehnic, Chevrolet s-a straduit din rasputeri sa nu dea prea multe informatii in acest sens. Dar stim ca motorul pozitionat central va fi un V8 de 6.2 litri care in cazul versiunii de baza va dezvolta aproximativ 500 de cai putere, transmisia este una automata cu opt trepte si dublu ambreiaj iar tractiunea, desigur, pe puntea spate. Sau propulsie, pentru cei mai pretentiosi.

Corvette C8

Daca 500 de cai nu ti se par de ajuns, zvonurile vorbesc si despre versiuni mai performante care ar urma sa dispuna de pana la 1.000 CP.

Distribuie pe Facebook
mai multe