Este primul SUV din istoria Lamborghini. Italienii il folosesc acum pentru a reconfirma lansarea lui Urus

Este primul SUV din istoria Lamborghini. Italienii il folosesc acum pentru a reconfirma lansarea lui Urus
  • Lamborghini reconfirma lansarea noului Urus
  • Acesta va fi prezentat pe 4 decembrie
  • LM002 a fost primul SUV din istoria Lamborghini
Distribuie pe Facebook

Constructorul italian de automobile a publicat un clip video care face oarecum trimitere la viitorul SUV Urus. Acesta va debuta oficial la inceputul lunii decembrie in cadrul unui eveniment privat.

In urma cu 30 de ani, brand-ul din Sant'Agata Bolognese tinea prima pagina a revistelor auto cu LM002. Acesta a fost dezvoltat in anii '70 pentru a fi un vehicul militar, insa in 1987 a devenit un model de serie, o premiera pentru Lamborghini.

Lamborghini LM002

De ce? Pentru ca acest model era un SUV, primul vehicul de acest tip din istoria italienilor. Privit ca si "parintele SUV-urilor de lux", LM002 era propulsat de o unitate V12 de 450 de cai putere, imprumutata de la legendarul Countach. Avea tractiune integrala, cutie de transfer, trei diferentiale, putea atinge 200 de km/h pe sosea si putea urca pante cu o inclinatie de pana la 120%. .

Lamborghini LM002

Acum, Lamborghini ne aduce aminte de acest model cu un clip video care se termina cu hashtag-ul "SinceWeMadeItPossible". Acesta lasa loc de continuare si ne pregateste intr-un fel de venirea celui de-al doilea SUV al producatorului italian.

Lamborghini LM002

Asa cum bine stii, noul model este botezat Urus si va debuta pe 4 decembrie in cadrul unui eveniment privat organizat in Italia, la Sant'Agata Bolognese. Inginerii l-au dezvoltat pentru a fi cel mai rapid SUV de pe piata, iar de acest lucru se va ocupa in principal un propulsor V8, biturbo, de 4.0 litri.

Lamborghini LM002

Potrivit informatiilor anterioare, acesta va dezvolta pentru inceput undeva in jurul a 650 de cai putere, iar ulterior va fi acompaniat in gama de o versiune plug-in hybrid, cu care vom face cunostinta pe parcursul lui 2019.

Lamborghini LM002

Lamborghini intentioneaza sa produca mai mult de 1.000 de exemplare pana anul viitor, urmand ca in 2019, productia lui Urus sa ajunga la 3.500 de unitati. Desigur, un asemenea model nu va fi ieftin iar cei care vor dori sa aiba asa ceva in garaj vor trebui sa scoata din buzunare aproximativ 170.000 de euro.

Lamborghini LM002

Lamborghini LM002

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze Lamborghini LM002
mai multe