Esti fan Opel? Uite cand se lanseaza noul Astra OPC

Esti fan Opel? Uite cand se lanseaza noul Astra OPC
  • Noul Opel Astra OPC ar urma sa debuteze anul acesta
  • Propulsorul de 2.0 litri va fi inlocuit cu unul de 1.6 litri turbo
  • Masa proprie ar putea scadea cu pana la 200 de kilograme
Distribuie pe Facebook

Noua generatie a Opel-ului Astra OPC este asteptata sa debuteze anul acesta, cu performante superioare si un propulsor de 1.6 litri turbo.

Nemtii din Russelheim se alatura marilor constructori de automobile care planuiesc sa isi improspateze gama de modele sportive oferite clientilor. In acest context, apar primele informatii despre noua generatie a modelului Astra OPC.

Aceste informatii nu au fost din pacate confirmate inca de niciun oficial al brand-ului, insa presa germana sustine ca acest nou Astra OPC va fi mult mai dinamic decat actualul model, si implicit va fi o masina sport pentru pasionati.

Opel Astra TCR

La exterior ar urma sa imprumute mai multe detalii de la versiunea de circuit Astra TCR, insa cea mai mare modificare va fi renuntarea la vechiul propulsor de 2.0 litri turbo si 280 de cai putere, pentru unul de 1.6 litri turbo. Puterea acestuia din urma ramane deocamdata un mister.

Opel ar apela la varianta downsizeingului din doua motive, destul de logice: masa proprie ar putea scadea cu pana la 200 de kilograme, iar compartimentul motor ar urma sa fie mai redus la noua generatie Astra.

Opel Astra TCR

Multumita acestor modificari, performantele masinii vor fi si ele imbunatatite, astfel ca daca actualul model atinge 100 de km/h in 6 secunde, noul Opel Astra OPC ar urma sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in jurul valorii de 5.5 secunde. Deasemenea, viteza maxima va creste si ea, unele voci sustinand ca va depasi cifra actuala de 250 de km/h.

Opel Astra TCR

Pana atunci, Opel este concentrat sa-si mareasca gama de crossovere. Dupa lansarea recenta a noului Crossland X, constructorul din Russelheim a trecut la dezvoltarea lui Grandland X. Acesta este dezvoltat pe platforma EMP2 a grupului PSA si va debuta oficial in 2019.

Distribuie pe Facebook
mai multe