Fa cunostinta cu noul VW Golf GTI TCR, un hot-hatch cu pedigree de curse si 290 de cai pe puntea fata

Fa cunostinta cu noul VW Golf GTI TCR, un hot-hatch cu pedigree de curse si 290 de cai pe puntea fata
  • VW lanseaza noul Golf GTI TCR
  • Inspirat din modelul de curse cu acelasi nume
  • Poate fi comandat deja in Germania
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile lanseaza noul Golf GTI TCR, un hot-hatch inspirat de versiunea de curse cu acelasi nume. Acesta va fi pozitionat in gama intre Golf GTI Performance si Golf R.

Volkswagen Golf ramane unul dintre cele mai populare hatchback-uri de pe piata. Pana azi, modelul german putea fi comandat si in versiunile de performanta GTI si R, insa de-acum incolo clientii vor avea la dispozitie si o varianta de mijloc, sa-i spunem asa.

Volkswagen Golf GTI TCR

Este vorba despre noul Golf GTI TCR, care va fi situat in gama intre Golf GTI Performance si Golf R atat din punct de vedere al pretului cat si al puterii. Noul model al nemtilor poate fi comandat deja in Germania si costa cel putin 38.950 de euro, iar pentru acesti bani primesti un hot-hatch inspirat din versiunea de circuit cu acelasi nume.

Motorul de 2.0 litri turbo livreaza puntii fata 290 de cai putere, cu 45 de cai mai mult decat GTI si cu 10 mai putin decat R-ul. In aceste conditii, repriza 0-100 de km/h dureaza 5.6 secunde iar viteza maxima poate fi crescuta optional de la 250 la 260 de km/h.

Volkswagen Golf GTI TCR

Din punct de vedere al design-ului, regasim cateva elemente care vor fi oferite exclusiv pe acest model. Este vorba despre splitter-ul fata, extensiile pragurilor, grafica si difuzorul de aer. Pe langa acestea mai avem jante cu diametrul de 18 inch, capace negre pentru oglinzi, faruri cu LED si frane cu discuri perforate.

Clientii pot opta si pentru doua pachete optionale, care costa 2.350, respectiv 3.200 de euro. Primul contine suspensia adaptiva DCC, amortizoare sport sau jante pe 19 inch, iar cel de-al doilea pluseaza cu anvelope semi-slick.

Volkswagen Golf GTI TCR

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 16 Ianuarie 2019