Familia COROLLA este acum completa. Toyota tocmai a lansat versiunea SEDAN, disponibila cu doua motorizari

Familia COROLLA este acum completa. Toyota tocmai a lansat versiunea SEDAN, disponibila cu doua motorizari
  • Toyota a prezentat noua generatie Corolla Sedan
  • Este disponbila cu doua motorizari
  • Debuteaza in Europa la inceputul anului viitor
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a prezentat lumii intregi noua generatie Corolla sedan cu ocazia Salonului Auto de la Guangzhou. Celebrul model este dezvoltat acum pe o platforma noua si poate fi comandat alaturi de doua motorizari.

Cu peste 40 de milioane de exemplare comercializate din 1966 si pana in prezent, Toyota Corolla este unul dintre cele mai vandute modele din istorie. Anul acesta, Corolla a primit o noua generatie iar pana acum am facut cunostinta cu versiunea hatchback si cu break-ul Corolla Sports Touring.

Salonul Auto de la Guanzhou, China, tocmai si-a deschis portile iar acesta este un prilej numai bun pentru ca lumea intreaga sa faca cunostinta si cu noua generatie Corolla sedan. A 12-a daca te intrebai cumva.

Toyota Corolla Sedan

Dezvoltat pe o noua arhitectura botezata Toyota New Global Architecture (TNGA), sedanul are un ampatament care masoara 2.700 de milimetri astfel ca cei cinci pasageri vor avea putin mai mult loc la interior. Totodata, aceasta platforma presupune un centru de greutate mai coborat, un comportament mai rigid al sasiului si o suspensie spate Multilink.

Toyota Corolla Sedan

Ca tot am pomenit de habitaclu, aici vom regasi un instrumentar de bord digital cu diagonala de 7 inch, un ecran de 8 inch pentru sistemul de infotainment, sistem de incarcare wireless pentru telefoanele inteligente si un Head-Up Display.

Toyota Corolla Sedan

Clientii vor putea opta intai de toate pentru o motorizare pe benzina de 1.6 litri care produce 132 de cai putere. Aceasta este disponibila atat alaturi de o transmisie manuala cu sase trepte cat si alaturi de una automata CVT. Consumul mediu declarat de producator este de 6.1 litri/100 de kilometri.

Toyota Corolla Sedan

Toyota pune la dispozitie si un sistem de propulsie hibrid, care mizeaza pe un motor pe benzina de 1.8 litri capabil de 122 de cai putere. Pentru acesta, niponii declara un consum de 4.3 litri/100 de kilometri. Ambele valori au fost calculate conform ciclului WLTP.

Din punct de vedere al sigurantei, noua generatie Corolla sedan vine cu pachetul Safety Sense care include: Pre-Collision System cu functie de monitorizare a pietonilor si biciclistilor, cruise control adaptiv, avertizare la parasirea benzii de rulare, recunoasterea semnelor de circulatie si asistent pentru faza lunga.

Toyota Corolla Sedan

Modelul asiatic va fi disponibil in Europa incepand cu primul trimestru din 2019.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Toyota Corolla Sedan
mai multe