Faruri full-LED, ceasuri de bord digitale si 5 motorizari. Cu alte cuvinte, noua Skoda Karoq

Faruri full-LED, ceasuri de bord digitale si 5 motorizari. Cu alte cuvinte, noua Skoda Karoq
  • Skoda a lansat crossover-ul Karoq
  • Acesta vine cu cinci motorizari diferite
  • Va putea fi achizitionat din a doua parte a lui 2017
Distribuie pe Facebook

Skoda a prezentat in premiera la Stockholm noul crossover compact Karoq. Acesta se vrea a fi un frate mai mic al lui Kodiaq, si inlocuitorul modelului Yeti. Acesta va putea fi achizionat in a doua jumatate a lui 2017.

Dupa o calatorie de 1.500 de kilometri de la sediul Skoda din Mlada Boleslav, Cehia, si pana in capitala Suediei, noul Karoq a fost dezvelit oficial. Desi ai putea jura ca seamana izbitor cu primul SUV din istoria brand-ului ceh, inlocuitorul lui Yeti are si cateva trasaturi specifice.

Skoda Karoq

Acesta masoara 4,382 milimetri in lungime, 1,841 mm in latime si 1,605 mm in inaltime, iar ampatamentul de 2,638 milimetri ii confera un spatiu interior extrem de generos si un portbagaj foarte incapator. Mai exact, cu scaunele din spate in pozitia normala, Karoq ofera 521 de litri volum de incarcare, iar cu ele rabatate, acesta creste la 1,630 de litri. Daca vrei mai mult, le poti scoate de tot, obtinand astfel 1,810 litri.

Skoda Karoq

La capitolul noutatilor estetice amintim de blocurile de lumini, care au o forma usor diferita de cea a lui Kodiaq, iar semnatura LED este complet schimbata. In rest, Karoq este asa cum spun unii "un Kodiaq intrat la apa."

Skoda Karoq

Aceeasi asemanare se poate observa si la interior, acolo unde intalnim materiale si finisaje de buna calitate. Lista de dotari standard este una cuprinzatoare, iar printre cele optionale regasim o seama de tehnologii de ultima ora. O premiera este oferirea instrumentarului de bord digital, care inlocuieste astfel ceasurile analogice.

Skoda Karoq

Alaturi de acestea, cehii proun faruri full-LED, portbagaj cu actionare electrica, incarcare wireless pentru dispozitivele inteligente, lumina ambientala cu 10 optiuni de culoare, hotspot Wi-Fi, si nu in ultimul rand, un sistem de infotainment cu display tactil, compatibil desigur cu Apple CarPlay, Android Auto si cu functie Mirror Link.

Skoda Karoq

In ceea ce priveste departamentul tehnic, noua Skoda Karoq vine cu cinci motorizari diferite, cu capacitati cilindrice intre 1.0 si 2.0 litri. Fanii motoarelor pe benzina vor putea alege fie propulsorul de 1.0 litri TSI de 113 cai si 175 Nm cuplu, fie noul agregat de 1.5 litri TSI de 148 de cai putere si 250 Nm cuplu. Acesta din urma a debutat odata cu Golf-ul facelift si beneficiaza de tehnologia de dezactivare a cilindrilor.

Skoda Karoq

Alaturi de acestea, constructorul ceh de automobile mai ofera doua propulsoare diesel. Cel de 1.6 litri dezvolta 113 cai putere si 250 Nm cuplu, iar cel de 2.0 litri va fi disponibil in doua configuratii de putere: 148 (340Nm cuplu) si 187 de cai putere (400 Nm cuplu).

Skoda Karoq

In functie de motorizarea aleasa, transmisia poate fi manuala cu sase trepte sau automata DSG cu sapte rapoarte, iar tractiunea oferita este atat cea pe puntea fata, cat si cea integrala. Varful de gama va veni exclusiv cu transmisie automata DSG si cu tractiune integrala.

Skoda Karoq

Noul crossover compact sta foarte bine si la capitolul tehnologie, acolo unde promite sisteme precum Park Assist, Lane Assist, Trafic Jam Assist, Adaptive Cruise Control, Blind Spot Detect, Emergency Assist si Front Assist cu functia de detectare preventiva a pietonilor.

Skoda Karoq

Dupa aceasta lansare, noul Karoq va debuta in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, si va putea fi achizitionat din a doua parte a anului.

Skoda Karoq

Skoda Karoq

Skoda Karoq

Skoda Karoq

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (14) Poze Skoda Karoq
mai multe