Ferrari lucreaza la primul crossover din istoria brand-ului. Cand il va lansa

Ferrari lucreaza la primul crossover din istoria brand-ului. Cand il va lansa
  • Ferrari lucreaza la primul crossover din istoria brand-ului
  • Acesta poarta numele de cod F16X
  • Este dezvoltat in acelasi timp cu GTC4
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, italienii de la Ferrari lucreaza la primul lor crossover. Aceasta este o surpriza cu atat mai mare cu cat tot ei anuntau cu ceva timp in urma ca nu vor dezvolta niciodata un astfel de vehicul.

Vanzarile de SUV-uri au explodat in ultimii ani, iar marii constructori de automobile au inteles trend-ul si si-au schimbat strategia in acest sens. Marea surpriza este ca acestora li s-au alaturat si producatori de supercar-uri, care nu credeam vreodata ca vor dezvolta asa ceva.

Cel mai bun exemplu sunt italienii de la Lamborghini, care se pregatesc sa lanseze in 4 decembrie noul Urus. Prototipul acestui model a fost surprins de nenumarate ori in teste, iar brand-ul din Sant'Agata Bolognese sustine ca acesta va fi cel mai rapid si cel mai puternic SUV de serie de pana acum.

In ciuda popularitatii acestui segment, conationalii de la Ferrari au anuntat in repetate randuri ca ei nu vor dezvolta niciodata un astfel de mode, insa ceva parca i-a facut sa se razgandeasca. Potrivit unui raport publicat de cei de la Car Magazine, "Calutul Cabrat" lucreaza deja la un crossover cu numele de cod F16X.

Acesta este dezvoltat in acelasi timp cu noul GTC4 si ar urma sa fie lansat in 2021. Informatiile sunt deocamdata extrem de putine, insa unele voci sustin ca acesta va fi dezvoltat pe o platforma din aluminiu si va fi propulsat de un V8, oferit in compania unui sistem de propulsie hibrid. In plus, tractiunea integrala va fi oferita in standard.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Iulie 2017