Fiat 124 Spider readuce plafonul textil in peisaj incepand din aceasta toamna

Fiat 124 Spider readuce plafonul textil in peisaj incepand din aceasta toamna
  • Masina se va lansa in toamna lui 2015
  • Noul Fiat 124 Spider se va vinde si in Statele Unite
  • Platforma masinii va fi de la Mazda MX-5
Distribuie pe Facebook

In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din aceasta toamna, italienii de la Fiat vor prezenta publicului larg noul Spider, primul cabriolet de la Barchetta incoace, numit Fiat 124. Masina nu este decat o Mazda MX-5 cu un design nou si alta sigla si isi propune sa readuca eleganta de odinioara in randul marcii care nu s-a remarcat cu nimic in ultimii ani...

Conform spuselor lui Jason Stoicevich, manager de brand in Statele Unite, in toamna acestui an, in septembrie sau cel tarziu in decembrie, la Salonul Auto de la Los Angeles, grupul Chrysler-Fiat va lansa un nou autoturism sport-cabriolet numit Fiat 124 Spider. Candva, italienii faceau masini decapotabile an dupa an, insa in ultima vreme, de la inceputul anilor 2000, de cand a disparut modelul Barchetta, singurii soferi care s-au bucurat de cerul liber au fost posesorii de Fiat 500 Cabrio.

Noul Fiat 124 Spider va fi pus in vanzare in 2016 si va fi un automobil construit pe platforma roadsterului Mazda MX-5 Miata. Evident, designul japonez nu se va regasi deloc si pe masina europeana. Si asta pentru ca italienii promit sa vina cu un design elegant, asemanator cu cel de la Alfa Romeo 4C, care sa readuca gloria marilor carosieri de odinioara. Nu ne-ar mira daca noul Spider va purta semnatura celor de la Bertone sau Pininfarina.

Despre motorizari, nu se stie nimic momentan. Insa cu siguranta vom avea de-a face cu motoare mici, de pana la 2 litri si maximum 200 cp. La fel va fi si versiunea pentru Statele Unite, Fiat fiind singurul brand din grup care va avea o masina decapotabila. Alfa Romeo ramane cu masinile sportive, in timp ce Chrysler va pastra modele europene rebranduite. Speram ca acest model va resuscita vanzarile producatorului italian care de ceva vreme nu a mai venit cu nimic nou si interesant pe piata.

Distribuie pe Facebook
mai multe