Ford confirma zvonurile care au speriat competitia. Ce se intampla cu noul Focus ST

Ford confirma zvonurile care au speriat competitia. Ce se intampla cu noul Focus ST
  • Un oficial Ford confirma zvonurile legate de motorul noului Focus ST
  • Acesta va folosi o unitate 2.3 turbo, montata si pe Mustang Ecoboost
Distribuie pe Facebook

O sursa din interiorul companiei Ford a confirmat zilele acestea zvonurile potrivit carora urmatoarea generatie a modelului Focus ST va gazdui sub capota cea mai mare motorizare din segment.

Megane RS, Golf GTI sau chiar i30 N. Sunt doar cateva dintre optiunile pe care amatorii de senzatii tari in pachete compacte le au zilele acestea la dispozitie.

Incepand de anul viitor, modelelor respective li se vor alatura un nou Focus ST, despre care o sursa din interiorul companiei Ford a recunoscut ca va oferit cel mai mare motor din segmentul non-premium, respectiv un benzinar de 2.3 litri.

Preluat de la versiunea de baza a noului Mustang Facelift, propulsorul cu patru cilindri in linie si o singura turbina ar putea dezvolta undeva in jurul a 275 CP.

Si de-aceasta data fisa tehnica a noului Focus ST va fi completata de inginerii Ford atat cu o cutie manuala in sase rapoarte, cat si cu un sistem de tractiune fata. Asa se face ca sprintul de la 0 la 100 km/h va dura aproximativ sase secunde.

Asemeni vechiului model, urmatoarea generatie a celui ce concureaza impotriva lui Megane RS, Golf GTI si chiar I30 N va avea parte inclusiv de o varianta TDCi.

Noul Ford Focus ST cu motor diesel este asteptat in showroom-uri tot in cursul anului viitor, alaturi de o unitate cu patru cilindri si capacitatea de doi litri. Ramane insa de vazut daca americanii vor condimenta meniul cu una sau doua turbine.

Exceptand pachetul tehnic anterior amintit, compacta de performanta de peste Ocean mai promite si o serie de elemente vizuale care sa atraga privirile tuturor.

Vorbim, evident, despre binecunoscutele spoilere fata si spate restilizate pentru un plus de sportivitate, care vor fi insotite de jante supradimensionate cu design unic, respectiv cateva detalii interioare in ton cu cele regasite la nivel de exterior.

Ford Focus ST necamuflat

Ford Focus ST - Poze Interior

Ford Focus ST - Poze Interior

Ford Focus ST - Poze Interior

Ford Focus ST necamuflat

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Ford Focus ST necamuflat
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Noiembrie 2018