Ford prezinta Shelby GT350R, un muscle-car cu motor aspirat de peste 500 cp

Ford prezinta Shelby GT350R, un muscle-car cu motor aspirat de peste 500 cp
  • Puterea este de peste 500 cp
  • Cuplul motorului este de 542 Nm
  • Acest model se va produce intr-o serie limitata
Distribuie pe Facebook

Pe langa Supercarul Ford GT, americanii au mai adus la NAIAS 2015 un model sportiv. E vorba de unul ce poarta semnatura tunerului "de casa" Shelby, si are numele de GT350R. Adica nu este un simplu Shelby GT350, ci de unul mult mai special, pentru ca are sub capota cel mai puternic motor aspirat produs vreodata de Ford.

In sfarsit, printre atatea motoare cu 4 sau 6 pistoane supra-alimentate, cei de la Ford au reusit calea sa mai scoata pe piata un muscle-car adevarat. E vorba de cel mai nou membru al familiei Shelby, ce poarta numele GT350R. Adica un Mustang foarte orientat spre circuit si mai putin de strada, care ascunde sub capota cel mai puternic motor aspirat produs de Ford.

Numele de GT350 isi are originile tocmai in 1965, atunci cand Ford USA si Caroll Shelby au realizat impreuna o versiune de curse a lui Mustang, numita la acea vreme GT350 Competition Model. Si, la fel ca acest model, si noua generatie 2015 raspunde la aceleasi nevoi: o masina usoara, o suspensie mai buna si un motor performant.

Ford Shelby GT350R 2015

Ford Mustang Shelby GT350R este cel mai performant Mustang realizat vreodata pentru circuit. Si asta pentru ca are o serie lunga de inovatii si imbunatatiri pe partea de aerodinamica, sasiu si materiale usoare. In plus, sub capota se ascunde primul propulsor realizat de Ford cu vibrochen plat. Si asta se traduce printr-o putere mai mare, facand din acest motor cel mai puternic realizat de Ford, fara sa punem la socoteala propulsoarele supra-alimentate.

Pe langa acest motor performant si extrem de zgomotos de 5.2 litri, Ford impreuna cu Shelby au mai instalat pe modelul GT350R o suspensie performanta, reglabila, cu o garda la sol mai redusa, cu unghiurile special gandite pentru circuit si pentru o aderenta maxima in viraje, cu tot ce inseamna brate si articulatii rigidizate si amortizoare MagneRide special calibrate.

Ford Shelby GT350R 2015

Ford Mustang Shelby GT350R este practic un rival nou pentru Chevrolet Camaro Z/28, un alt muscle-car orientat special catre cursele pe circuit. Si, la fel ca si acest rival venit din partea General Motors, si Fordul se bucura de o greutate mai scazuta fata de o masina de serie. Adica este cu 60 kg mai usor decat varianta Shelby GT350 Track Pack, pentru ca nu mai are aer conditionat, sistem audio, scaune spate, podea in portbagaj sau mocheta, camera de marsarier si nici kitul de pana.

Optional, masina se poate vinde cu sistem de climatizare, navigatie cu ecran tactil de 8 inch, sistem audio cu 7 difuzoare si oglinzi laterale cu semnale incorporate, elemente care nu se regasesc pe varianta propusa la vanzare in seria limitata. Evident, fiind o masina de circuit, toate aceste dotari vor fi cel mai probabil trecute cu vederea de catre clienti.

Ford Mustang GT350R realizat de Shelby va fi disponibil intr-o serie limitata in Statele Unite si Canada. Se pare ca acest model este doar unul din cele 12 modele performante realizate de Ford impreuna cu Shelby, modele care isi propun sa intre pe piata pana in anul 2020, readucand astfel dominatia celor de la Ford in domeniul masinilor puternice, atat pentru acceleratia clasica de muscle-car, cat si in segmentul masinilor performante pe circuit.

Ford Shelby GT350R 2015

Ford Shelby GT350R 2015

Ford Shelby GT350R 2015

Ford Shelby GT350R 2015

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Ford Shelby GT350R 2015
mai multe