Ford reinvie o legenda. Noul Bronco va fi construit in Australia si va fi vandut la nivel global

Ford reinvie o legenda. Noul Bronco va fi construit in Australia si va fi vandut la nivel global
  • Ford readuce la viata SUV-ul Bronco
  • Acesta va fi construit in Australia
  • Cea de-a sasea generatie va fi vanduta la nivel global
Distribuie pe Facebook

Potrivit ultimelor informatii, divizia Ford din Australia a primit sarcina de a readuce la viata SUV-ul Bronco. Acesta se afla deja in primele faze de dezvoltare si este bazat pe noua generatie a modelului Ranger.

Bronco este un nume cu rezonanta in istoria auto, si unul dintre cele mai importante modele ale constructorului american Ford. Acesta a fost produs de-a lungul a 30 de ani si a reprezentat primul SUV compact care a parasit portile fabricii din Wayne, Michigan.

Oficialii Ovalului Albastru cocheteaza de multi ani cu ideea de a readuce la viata acest model, dar primele informatii concrete au aparut in urma cu o luna. Un reprezenant al United Auto Workers declara atunci ca noua generatie a lui Bronco va fi dezvoltata la uzina din Michigan, si va umple locul lasat liber de Focus.

Ei bine, noul SUV nu va produs in America, ci in Australia. Divizia locala a constructorului din Dearborn a fost insarcinata cu aceasta responsabilitate, iar in ultimele saptamani, mai multe prototipuri aflate in primele faze de dezvoltare au fost surprinse in teste.

Bronco va fi bazat pe platforma T6, folosita momentan de modelul Ranger, pe care inginerii vor fi nevoiti sa o modifice si sa o scurteze, pentru a fi potrivita pentru legendarul SUV. Vestile bune nu se opresc aici, deoarece multumita folosirii acestei platforme, Ford-ul Bronco va fi vandut la nivel mondial, fiind astfel disponibil atat cu volanul pe partea stanga cat si pe partea dreapta.

In ceea ce priveste gama de motorizari, cea de-a 6-a generatie a lui Bronco va folosi aceleasi propulsoare ca si noul Ranger. Regasim aici o oferta diversificata, compusa din motoare diesel cu 4 sau 5 cilindri, conectate la o transmisie manuala sau automata cu cutie de transfer.

Unele voci sustin ca versiunile construite pentru piata americana vor fi disponibile si impreuna cu un agregat V6 pe benzina, dar aceasta informatie nu a fost deocamdata confirmata oficial.

Mai mult de atat, pentru a fi siguri ca noul Bronco va fi un adevarat succes si va fi pe placul oricarui impatimit al off-road-ului, inginerii constructorului american au cumparat mai multe versiuni Rubicon ale modelelor Wrangler si Wrangler Unlimited, pentru a le folosi ca sursa de inspiratie.

Sursa foto: Bronco6G

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 10 Noiembrie 2016