Ford vrea sa cucereasca piata din Europa cu un SUV bazat pe Mondeo

Ford vrea sa cucereasca piata din Europa cu un SUV bazat pe Mondeo
  • Ford a prezentat astazi noul Edge
  • SUV-ul va fi lansat pe piata in 2015
  • Propulsia este asigurata de un 2.0 TDCI
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Ford continua asaltul asupra Batranului Continent si, dupa versiunea imbunatatita a hatchback-ului Focus, respectiv cea de-a sasea generatie a legendarului muscle car Mustang, anunta lansarea pe piata auto din Europa a unui nou SUV, pe nume Edge.

Dupa opt ani de zile in care si-a desfasurat activitatea exclusiv peste Ocean, pe scena din America de Nord, modelul Edge va ajunge in cele din urma si pe Batranul Continent. Nu insa mai devreme de 2015, atunci cand primele exemplare vor fi disponibile la vanzare.

Proiectat pentru a reprezenta o alternativa mai accesibila la Audi Q5 si BMW X3, cel mai nou membru al familiei de SUV-uri oferite de Ford clientilor europeni este construit pe aceeasi platforma precum viitorul Mondeo si vine la pachet impreuna cu un 2.0 TDCI in doua variante de putere.

Ford EdgeFord Edge

Ford Edge

In versiunea de baza, valorile maxime coincid cu 180 CP si 400 Nm, in timp ce modelul de top ofera un total de 210 de cai putere si 450 de Newton-Metri. In functie de motorizarea aleasa, fisa cu specificatii tehnice va include fie o cutie manuala cu sase rapoarte, fie o transmisie automata cu acelasi numar de trepte.

Pe plan exterior, noul Ford Edge se distinge prin capota proeminenta a motorului si grila frontala de dimensiuni generoase, pe cand stopurile dotate cu sticla clara si tehnologie LED, ce se intind pe intreaga latime a portbagajului, vor reprezenta principala atractie a design-ului posterior.

Odata ajunsi la interior, viitorii pasageri se vor lovi de o plansa de bord cu aspect familiar, scoasa in evidenta de LCD-ul cu o diagonala de opt inch destinat sistemului de infotainment.

Nu vor lipsi din meniu, de asemenea, nici dotarile necesare unui confort ridicat, precum tapiteria din piele sau scaunele incalzite si ventilate, dar nici tehnologia de ultima ora, airbag-ul integrat in usa torpedoului si centurile gonflabile reprezentand cel mai elocvent detaliu in acest sens.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Ford Edge
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Iunie 2014