Francezii au tupeu: lanseaza un concurent pentru masinile Porsche cu motor central

Francezii au tupeu: lanseaza un concurent pentru masinile Porsche cu motor central
  • Noul Alpine A110 a debutat oficial la Geneva
  • Sportiva franceza cantereste 1.080 kilograme
  • Propulsia va fi asigurata de un 1.8 de 252 CP
Distribuie pe Facebook

Lista atractiilor principale culmineaza cu puterea maxima de 252 CP si greutatea de 1.080 de kilograme.

Renasterea marcii Alpine si lansarea unei versiuni moderne a legendarului model A110. Pare un vis indepartat al fanilor Renault, insa acesta a fost unul dintre momentele cheie ale Salonului Auto de la Geneva 2017.

Combinatia de ingrediente aleasa de chefii francezi? Un motor turbo de 1.8 litri, o cutie automata cu dublu ambreiaj, dar si un sistem de tractiune spate... glazurate toate cu o caroserie retro din aluminiu.

Alpine A110 - Poze Reale

Acelasi aluminiu ne intampina si la nivelul suspensiei sau franelor, printre altele, astfel ca noul Alpine A110 cantareste doar 1.080 de kilograme. In timp ce valorile maxime indica 252 CP si 320 Nm, in cazul in care te intrebai

Puse cap la cap, toate elementele in cauza duc la un 0 - 100 km/h in 4.5 secunde. Plus o viteza de top limitata la 250 de kilometri pe ora, conform ultimului comunicat oficial de presa publicat de francezi.

Din punct de vedere estetic, pe langa caroseria cu influente retro anterior amintita, meniul Alpine A110 mai cuprinde si blocuri optice cu tehnologie LED. Sau jante Otto Fuchs pe 18 inch si un sistem de evacuare cu finala montata central.

Tot la exterior intalnim si cateva detalii aerodinamice cu rol functional, precum podeaua plata sau difuzorul posterior atent sculptat. In cabina, ceasurile digitale si ecranul tactil ne trimit direct in secolul XXI.

O surpriza in cazul sportivelor, noul A110 mai propune la nivel de interior si cusaturi realizate sub forma de carouri. Scaunele Sabelt dintr-o bucata, care cantaresc impreuna putin peste 26 kg ne aduc insa aminte de scopul acestei masini.

Ca si concurenti, primul automobil din istoria moderna a companiei Alpine vizeaza in special modelul cu motor central de la Porsche, 718 Cayman. O mare tinta pe partea dorsala a primit insa si Alfa Romeo 4C.

Alpine A110 - Poze Reale

Alpine A110 - Poze Reale

Alpine A110 - Poze Reale

Alpine A110 - Poze Reale

Alpine A110 - Poze Reale

Sursa Foto: Carscoops

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (20) Poze Alpine A110 - Poze Reale
mai multe