Gata cu misterul. Acesta este KAMIQ, noul SUV bun la toate de la SKODA

Gata cu misterul. Acesta este KAMIQ, noul SUV bun la toate de la SKODA
  • Skoda prezinta noul Kamiq
  • Disponibil cu cinci motorizari
  • Debuteaza oficial la Geneva
Distribuie pe Facebook

Dupa o lunga campanie de teasing, constructorul ceh de automobile a prezentat lumii intregi noul Kamiq. SUV-ul bun la toate va debuta oficial la inceputul lunii martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Skoda s-a alaturat ofensivei SUV-urilor in 2016, odata cu lansarea pe piata a lui Kodiaq, primul astfel de vehicul din istoria brand-ului. A urmat mai apoi Karoq, pentru ca acum sa facem cunostinta cu un nou SUV care poarta celebrul logo al cehilor.

Skoda Kamiq

Denumit Kamiq, un cuvant care provine din limba inuitilor si se refera la ceva ce se potriveste ca o manusa indiferent de situatie, acesta este construit pe arhitectura MQB A0 a Grupului Volkswagen si masoara 4.241 mm in lungime, 1.793 mm in latime, 1.531 mm in inaltime, are un ampatament de 2.651 de milimetri iar garda la sol este cu 37 de milimetri mai mare decat cea a noii Scala.

Skoda Kamiq

Pasagerii se vor bucura de un spatiu destul de generos la interior, mai ales cei din spate care vor avea 73 de milimetri spatiu pentru genunchi. Cu bancheta in pozitie normala volumul portbagajului este de 400 de litri, iar prin rabatarea ei aceasta valoare creste pana la 1.395 de litri.

Skoda Kamiq

Din punct de vedere estetic, noua Skoda Kamiq preia mai multe detalii de la fratii sai Kodiaq si Karoq. Avem o grila frontala de dimensiuni generoase, faruri impartite in doua zone (o premiera pentru Skoda), numele brand-ului inscriptionat pe spate in locul logo-ului si jante cu diametrul cuprins intre 16 si 18 inch.

Skoda KamiqSkoda Kamiq

In habitaclu se evidentiaza ceasurile de bord digitale, optionale totusi, cu ecran de 10.25 inch si cinci teme (Clasic, Basic, Modern, Sport si Extended) si display-ul sistemului de infotainment disponibil in trei dimensiuni (6.5, 8 si 9.2 inch). Vestea buna este ca masina va fi conectata permanent la internet prin tehnologia eSIM, astfel ca soft-ul si hartile sistemului de navigatie vor fi actualizate over-the-air.

Skoda Kamiq

In ceea ce priveste departamentul tehnic, clientii noului Kamiq vor avea la dispozitie cinci motorizari. Intai de toate este vorba despre o unitate pe benzina de 1.0 litru TSI cu 95 CP si 175 Nm cuplu sau cu 115 CP si 200 Nm. Daca prima varianta vine exclusiv alaturi de o transmisie manuala cu cinci trepte, in cazul celei de-a doua poate fi bifata atat o cutie manuala cu sase trepte cat si una automata DSG cu sapte rapoarte.

Skoda Kamiq

Varful de gama ascunde sub capota un propulsor de 1.5 litri TSI cu 150 de cai putere si 250 Nm cuplu. Transmisia manuala cu sase trepte si cea automata DSG sunt disponibile si pentru aceasta versiune.

Skoda Kamiq

Amatorii unitatilor diesel vor avea un singur propulsor la dispozitie. Este vorba despre un 1.6 litri TDI cu 115 CP si 250 Nm cuplu.

Noua Skoda Kamiq poate fi comandata si alaturi de un sistem de propulsie cu gaz natural comprimat. Acesta integreaza un motor de 1.0 litru cu trei cilindri care livreaza puntii fata 90 de cai putere si 160 Nm cuplu. In cazul sau, singura cutie de viteze disponibila este cea manuala cu sase rapoarte.

Skoda Kamiq

Toate unitatile se incadreaza in standardul de emisii Euro 6d - TEMP, au Start - Stop si sistem de recuperare a energiei la franare. In plus, motoarele pe benzina integreaza si un filtru de particule.

Skoda Kamiq

SUV-ul din Mlada Boleslav poate fi echipat si cu pachetul Sport Chassis Control, care coboara garda la sol cu 10 milimetri si introduce modul de rulare Sport, sau cu o serie de accesorii din gama "Simply Clever".

Skoda Kamiq

Arhitectura gigantului Volkswagen ii permite lui Kamiq sa integreze mai multe sisteme de siguranta si asistenta. Lane Assist si Front Assist cu functia City Emergency Brake sunt oferite in standard, iar pe lista de optionale regasim Rear Traffic Alert, Adaptive Cruise Control, Park Assist, Crew Protect Assist, Side Assist si Multi-Collision Brake.

Skoda Kamiq

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, Skoda va lansa oficial noul Kamiq la inceputul lunii martie cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Skoda Kamiq

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (28) Poze Skoda Kamiq
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Februarie 2019