Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer

Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer
Ampera, versiunea de serie a autovehiculului electric cu autonomie extinsa produs de Opel, se va bucura de o lansare triumfala la Salonul Auto de la Geneva din 2011 (3-13 martie). Primele livrari vor avea loc inainte de finalul acestui an. Prin aceasta, Opel isi tine promisiunea de a fi primul producator de autovehicule care face disponibila aceasta tehnologie inovatoare pe piata europeana.
Distribuie pe Facebook
Vizitatorii salonului vor avea sansa de a arunca o privire catre noua generatie a modelului Opel Zafira. Prototipul Zafira Tourer aduce flexibilitatea la bord la un nou nivel de complexitate si de confort, etaland modul in care poate arata un elegant Lounge pe roti.

Odata cu expunerea celor mai recente modele ecoFLEX cu emisii reduse vor fi prezentate mai multe exemple ale viitorului de lider al Opel in domeniul mobilitatii durabile. Lansate pe piata la inceputul anului 2011, modelele reproiectate Corsa si Antara vor fi si ele promovate la standul Opel.

Modelul de serie Opel Ampera - e-mobilitate la indemana oricarui sofer

Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer

Mentinandu-si promisiunile facute in ultimii ani, Opel va continua sa fie un inovator prin lansarea pe piata a modelului Ampera spre sfarsitul acestui an. Modelul de serie Opel Ampera, care va debuta la Salonul Auto de la Geneva, nu va devia de la obiectivele stabilite in faza de dezvoltare, in timp ce designul sau curajos ramane foarte similar celui lansat odata cu primele prototipuri.

Opel Ampera, modelul electric cu autonomie extinsa, va fi primul autovehicul electric din Europa adecvat utilizarii zilnice, oferind soferilor siguranta ca nu vor ramane imobilizati ca urmare a unei baterii descarcate. Beneficiind de un sistem unic de propulsie electrica ce asigura o accelerare rapida si un rafinament de mare clasa, modelul Ampera cu 5 usi poate primi 4 pasageri si ofera un vast spatiu de depozitare. Autovehiculul este propulsat cu energie electrica in orice situatie si la orice viteza. Pe parcursul primilor 40 - 80 de kilometri, puterea este furnizata de energia electrica inmagazinata in bateria litiu-ion de 16 kWh. Cat timp functioneaza pe baza energiei electrice din baterie, modelul Ampera se deplaseaza fara benzina si nu are emisii.

Studiile independente au aratat ca in jur de 80 % dintre europeni conduc mai putin de 60 km pe zi, asadar modelul Ampera le-ar putea satisface usor nevoile. Atunci cand bateria se descarca, aceasta poate fi reincarcata intr-un interval de aproximativ 4 ore prin conectarea sistemului integrat de incarcare al autovehiculului la o priza standard de 230 V. Avand in vedere timpul scurt necesar pentru reincarcare, majoritatea posesorilor de autovehicule Ampera vor avea tendinta de a conduce in permanenta in modul electric. In cazul unei calatorii mai lungi, motorul/generatorul pe benzina va asigura o prelungire a autonomiei totale pana la peste 500 km cu un rezervor plin. Aceasta tehnologie ce permite extinderea autonomiei face din Ampera primul model practic de autovehicul electric care inlatura orice neliniste. Motorul electric extrem de silentios de 111 kW/150 cp genereaza un cuplu de 370 Nm la pornirea de pe loc. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se produce in numai 9 secunde, iar viteza maxima ce poate fi atinsa este de 161 km/h.

Prototipul Zafira Tourer: un lounge pe roti

Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer

La Salonul Auto de la Geneva, Opel isi va prezenta viziunea asupra modului in care ar putea arata noua generatie a monovolumului sau de dimensiuni mai mari, modelul Zafira, definitoriu pentru segmentul din care face parte. Supranumit un "lounge pe roti", prototipul Zafira Tourer ofera un interior aerisit si luminos, de o calitate superioara. "Am aplicat conceptul de lounge la un autovehicul" a declarat Mark Adams, vice-presedintele Opel/Vauxhall Design. "Un lounge este locul unde vrei sa evadezi si sa te relaxezi, un loc unde iti doresti sa fii cu adevarat. Am vrut sa oferim acelasi sentiment si in cazul unui monovolum, transformandu-l in lounge-ul in care vrei sa iti petreci timpul."

Beneficiind de adevaratul design marca Zafira, noul prototip Opel ofera cel mai inalt grad de flexibilitate la interior pentru a veni in intampinarea majoritatii cerintelor de spatiu, cu un accent ridicat pe scaunele din spate. De asemenea, habitaclul este proiectat cu geamuri generoase, pentru a invita lumina, pentru a accentua sentimentul de bunastare si de deschidere linistita catre lumea exterioara.

Stilul interiorului spatios si sofisticat de tip lounge este preluat de exteriorul elegant, dinamic si sculptural, ce confera o imagine noua si indrazneata care integreaza farurile cu forma dramatica de aripa, creand astfel un aspect extrem de dinamic.

Prototipul Zafira Tourer aduce ambitia, calitatea si tehnologiile inovatoare ale modelului Insignia in segmentul monovolumelor. Acesta este proiectat pentru a garanta ca fiecare calatorie e placuta, sigura si relaxanta pentru toti cei prezenti la bord.

Gama ecoFLEX de la Opel: eficienta crescuta datorita folosirii tehnologiei Start/Stop

Opel ofera mobilitate durabila fara a face compromisuri in ceea ce priveste placerea de a conduce. Modelele ecoFLEX asigura un consum redus si ofera un grad scazut de emisii fara a face rabat la performanta si dinamica de conducere - toate acestea la un pret convenabil.

Noua gama ecoFLEX, expusa in Geneva, promoveaza doua noutati:

Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer

* Modelul Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX combina acum motorul sau de 70 kW/95 cp cu tehnologia Start/Stop, pentru a oferi un consum de carburant in ciclul mixt de 3,5 litri/100 km si emisii de CO2 de 94 g/km.

* Tehnologia Start/Stop este disponibila si in cadrul noii versiuni a modelului Opel Astra 1.3 CDTI ecoFLEX (70 kW/95 cp). La modelul hatchback cu 5 usi, emisiile de CO2 scad de la 109 la numai 104 g/km, iar consum de carburant in ciclul mixt scade de la 4,1 litri la 3,9 litri la 100 km. In timp ce versiunea hatchback cu 5 usi este disponibila atat cu cat si fara sistemul Start/Stop, noul Sports Tourer 1.3 CDTI ecoFLEX beneficiaza de acesta in dotarea standard (consum de carburant 4,1 l/100 km, emisii de CO2 109 g/km).

Odata cu introducerea tehnologiei Start/Stop in cadrul intregii game, Opel a facut inca un pas important catre atingerea scopului de a reduce consumul de carburant si emisiile de CO2. Tehnologia Start/Stop este acum disponibila la modelele Opel Corsa si Astra. Se preconizeaza ca aceasta va fi disponibila si la modelele Meriva, Zafira si Insignia pana la finalul anului 2011.

Noua imagine a modelelor Opel Antara si Opel Corsa la inceputul anului 2011

Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer

Incepand din primavara anului 2011, noul model Opel Antara imbina aerul sportiv si abilitatile off-road cu un grad mare de utilitate si un farmec urban, datorita designului interior accentuat, noilor motoare, sasiului cu ajustari noi si interiorului imbunatatit. Gama de motoare reproiectate integral consta din doua unitati noi 2.2 CDTI cu putere de 120 kW/163 cp si 135 kW/184 cp si o noua versiune pe benzina 2.4 ECOTEC cu putere de 123 kW/167 cp. Toate motoarele sunt conforme cu standardele de emisii Euro 5 si garanteaza o performanta imbunatatita de conducere cu un consum de carburant si emisii reduse semnificativ. Ambele variante de transmisie disponibile - una manuala cu 6 trepte de viteza si una automata - sunt, de asemenea, complet noi. Modificarile aduse sasiului si sistemelor de siguranta activa includ imbunatatiri ale sistemului ABS si ale sistemului de asistenta la pornirea in rampa (HSA), inclus in dotarea standard, care impiedica alunecarea inapoi la pornirea in rampa.

Ca urmare a schimbarii tuturor sistemelor de la bord pe parcursul anului 2010, cuprinzand intreaga gama de motorizari, sasiul si sistemul de directie, modelul Opel Corsa primeste o noua imagine in 2011. Partea frontala reproiectata ii confera un aspect mai sportiv, mai expresiv, iar gama noua de culori si de configuratii pentru interior, concomitent cu o ampla oferta de versiuni sportive personalizate il fac mai atractiv ca oricand. Noul sistem multimedia infotainment denumit "TOUCH & CONNECT" ofera un ecran tactil color, un sistem de navigatie ce acopera 28 de tari europene, conexiuni Bluetooth, iPod si USB la un pret foarte competitiv. Versiunea ecoFLEX 1.3 CDTI de 70 kW/95 cp echipata acum cu tehnologia Start/Stop beneficiaza de o scadere a consumului de carburant cu 8,7% in regim urban. Rezultatul este un consum de 3,5 litri la 100 km si emisii de CO2 de numai 94 g/km.

Geneva 2011: Opel duce mobilitatea de la Ampera spre conceptul Zafira Tourer


Sursa: Opel
Distribuie pe Facebook
mai multe