Goodwood Festival of Speed 2013: Citroen vine cu DS3 Cabrio Racing Concept

Goodwood Festival of Speed 2013: Citroen vine cu DS3 Cabrio Racing Concept
Citroen vine anul acesta la Festivalul Vitezei de la Goodwood cu un concept surprinzator. Este vorba de DS3 Cabrio Racing, un autoturism care combina sportivitatea lui DS3 Racing hatchback cu eleganta noului DS3 Cabrio. Conceptul de 200 de cai putere a fost dezvoltat de echipa de raliu a Citroen.
Distribuie pe Facebook

Francezii au ales Festivalul de la Goodwood pentru a-si prezenta cel mai nou concept, DS3 Cabrio Racing. Este vorba de versiunea decapotabila, cu 25 de kilograme mai grea, a subcompactei de serie Citroen DS3 Racing.

Exteriorul

Noul DS3 Cabrio Racing vine intr-o vopsea mata gri Moondark, cu insertii de crom negru pe manerele portierelor si pe oglinzile laterale. Conceptul decapotabil beneficiaza de jante speciale de 19 inchi, vopsite in negru lucios. Specialistii Citroen Racing Team au vopsit insa in rosu Carmin etrierele, pentru a contrasta cu nuanta inchisa a jantelor.

Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Citroen DS3 Cabrio Racing ConceptCitroen DS3 Cabrio Racing Concept

Un alt element distinctiv este simbolul DS care apare atat intr-o nuanta lucioasa pe plafonul din panza neagra, cat si gravat pe carcasele oglinzilor exterioare. Spoilerul emana agresivitate, in timp ce luminile de zi sunt completate de faruri LED.

Interiorul

La interior, conceptul dispune de un set de scaune sport in stilul DS in trei tipuri de tesatura: Napa, DS si Alcantara. Rosul Carmin este prezent si in interior pe plansa de bord, schimbatorul de viteze si scaune.

Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Citroen DS3 Cabrio Racing ConceptCitroen DS3 Cabrio Racing ConceptCitroen DS3 Cabrio Racing ConceptCitroen DS3 Cabrio Racing Concept

Motorizarea

Sub capota lui DS3 Cabrio Racing regasim acelasi motor ca si in versiunea sportiva de serie, 1.6 litri THP, capabil sa livreze 202 cai putere si 275 Nm. Cifrele oficiale privind viteza de deplasare nu au fost anuntate, insa tinand cont ca este doar cu 25 de kilograme mai greu decat versiunea de serie, noul concept ar avea aproximativ aceleasi valori, respectiv 6.5 secunde pentru a ajunge la 100 de km/h.
Citroen DS3 Cabrio Racing Concept

Referitor la productia de serie, Citroen nu a anuntat inca nimic. In Romania, modelul DS3 Cabrio pleaca de la 18.105 euro cu TVA, insa modelul beneficiaza de o promotie si poate fi cumparat incepand de la 16.431 de euro cu TVA.
Conceptul va fi prezentat si in septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Citroen DS3 Cabrio Racing Concept
mai multe