Hamsterii Kia aduc alte vesti bune. SUV-ul Soul primeste un motor...turbo

Hamsterii Kia aduc alte vesti bune. SUV-ul Soul primeste un motor...turbo
  • Cel mai recent spot publicitar al celor de la Kia a dezvaluit o noua motorizare pentru Soul
  • Masina ar putea fi propulsata de un motor de 1.6 litri turbo
  • SUV-ul sud-coreean mai are, pe langa motorizarile clasice, si o versiune electrica
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a confirmat faptul ca SUV-ul Soul va primi pana la sfarsitul acestui an o versiune turbo.

Kia a lansat actuala generatie a modelului Soul in anul 2014. Design-ul este bazat pe conceptul Track'ster, iar datorita faptului ca imparte aceeasi platforma cu a doua generatie a Cee'd-ului hatchback, sasiul este mai rigid decat prima generatie.

Tot in 2014, sud-coreenii au lansat versiunea electrica a Soul-ului, iar acum, 2 ani mai tarziu, acestia au anuntat o noua motorizare, de aceasta data turbo, care va fi disponibila pana la sfarsitul acestui an.

Kia a transmis aceasta informatie prin intermediul bine-cunoscutilor hamsteri, personajele principale ale spoturilor lor publicitare.

Desi pana in acest moment producatorul sud-coreean nu a oferit alte detalii despre Soul Turbo, cel mai probabil va fi propulsat de motorul de 1.6 litri de sub capota modelului Forte Koup.

Puterea ar putea fi transmisa rotilor prin intermediul unei cutii de viteze automata cu 7 trepte, iar tractiunea integrala ar putea fi de asemenea o solutie.

Nu este pentru prima data cand cei de la Kia cocheteaza cu un motor turbo pentru Soul, avand in vedere ca in ultimii ani au prezentat publicului doua concepte ale SUV-ului care erau propulsate de un motor turbo. Primul dintre ele, Track'ster avea sub capota un propulsor de 2.0 litri turbo care dezvolta 250 de cai putere, iar cel de-al doilea, Trail'ster avea o motorizare de 1.6 litri turbo capabil de 220 de cai putere.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Iulie 2016