Honda planuieste schimbari majore pentru viitoarea Civic Type R. Si nu sunt prea bune

Honda planuieste schimbari majore pentru viitoarea Civic Type R. Si nu sunt prea bune
  • Viitoarea generatie a Hondei Civic Type R ar putea debuta la Salonul Auto de la Paris
  • Hot-hatch-ul japonezilor va trece prin modificari majore, pentru un aspect mai cuminte
  • Pentru aceasta, Civic-ul Type R va renunta la aripa spate iar barele vor fi restilizate
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez planuieste sa prezinte viitoarea generatie a Civic-ului Type R la Salonul Auto de la Paris din luna septembrie, dar hot-hatch-ul nu va mai fi chiar atat de "hot".

Chiar daca nu a trecut decat un an de la lansarea actualei Honda Civic Type R, niponii au lucrat in tot acest timp la viitoarea generatie, care, cel mai probabil isi va face debutul oficial la Salonul Auto de la Paris de luna viitoare.

Desigur, aceasta veste ar trebui sa-i bucure intr-un fel pe fanii marcii, dar daca zvonurile se dovedesc a fi adevarate, acest lucru nu se va intampla.

In ciuda faptului ca noua Civic Type R a fost deja zarita purtand camuflaj, unele voci sustin ca varianta de serie va fi diferita fata de masina surprinsa in poze. Mai exact, ceea ce va ajunge in shoowroom-uri va fi mai...cuminte.

Nu stim daca este chiar potrivit acest cuvant pentru un hot-hatch, dar din cate se pare, Civic-ul Type R va fi doar hatch de acum incolo. Japonezii planuiesc sa renunte la acea aripa spate, care chiar daca e prea mare, da o nota de agresivitate intregii masini, si vor restiliza barele fata si spate, dar si pragurile, pentru un aspect mai bland.

Chiar daca sub camuflaj acele elemente sunt inca vizibile, varianta de serie nu le va avea. Sau, cel putin nu in versiunea standard. Daca intr-adevar se dovedeste adevarat, aceste elemente caracteristice Type R-ului vor putea fi comandate doar ca si optionale.

Totusi, exista si o veste buna. Sub capota, viitorul "nu chiar atat de hot-hatch" va ascunde acelasi propulsor de 2.0 litri turbo, dar puterea acestuia va fi crescuta la 340 de cai putere, iar cuplul la 450 Nm. Astfel, acceleratia de la 0 la 100 de km/h se va face in 5 secunde iar puterea va continua sa fie transmisa rotilor din fata prin intermediul cutiei de viteze manuala in 6 trepte.

Dupa cum spuneam mai sus, viitoarea generatie a Hondei Civic Type R ar putea debuta oficial la Salonul Auto de la Paris, si va ajunge, cel mai probabil, in showroom-uri anul viitor.

Distribuie pe Facebook
mai multe