Honda s-a hotarat. Noile Civic Si Coupe si sedan vor fi lansate in 6 aprilie

  • Honda a confirmat data lansarii pentru noul Civic Si
  • Vor fi lansate atat versiunea coupe cat si cea sedan
  • Sub capota vor avea un propulsor de 1.5 litri turbo
Distribuie pe Facebook

Constructorul japonez de automobile a confirmat data lansarii pentru noile Civic Si coupe si sedan. Detalii precum specificatiile tehnice sau preturile de achitizie raman deocamdata necunoscute.

Honda a prezentat cea mai noua generatie Civic Si coupe cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles de anul trecut, insa fiind ocupati cu lansarea versiunii de performanta Type R, japonezii au fost nevoiti sa amane lansarea acestei alternative pana acum.

Honda Civic Si Coupe- prototip

Oficialii niponi au anuntat cu putin timp in urma ca lansarea versiunii de productie (coupe si sedan) va avea loc pe 6 aprilie in cadrul unui eveniment transmis live pe internet, insa au refuzat sa dea mai multe detalii importante, spre exemplu performantele propulsorului de 1.5 litri turbo sau preturile concrete de achizitie.

Honda Civic Si Coupe- prototip

Stim doar ca de acelasi motor dispune si Civic-ul standard, insa in cazul versiunii Si a fost recalibrat pentru performante superioare, si ca va dezvolta 260 Nm cuplu. Puterea ramane inca un mister, dar cel putin teoretic ar trebui sa ne asteptam undeva intre 220 si 230 de cai putere. Acest propulsor va fi conectat unei transmisii manuale cu 6 trepte, iar pachetul va mai include un diferential cu alunecare limitata, directie sport variabila si suspensii active.

Honda Civic Si Coupe- prototip

In ceea ce priveste pretul, noile Civic Si coupe si sedan ar urma sa coste putin mai mult decat versiunile standard care pornesc de la 19.150, respectiv 18.740 de dolari. Asadar, vorbim de o suma cuprinsa intre 20.000 si 25.000 de dolari, sau mai exact, o suma apropiata de pretul celor doi mari rivali, Ford-ul Focus ST si Volkswagen-ul Golf GTI.

Honda Civic Si Coupe- prototip

Honda Civic Si Coupe- prototip

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Honda Civic Si Coupe- prototip
mai multe