Honda S660, roadsterul cu motor de motocicleta si RWD intra in fabricatie

Honda S660, roadsterul cu motor de motocicleta si RWD intra in fabricatie
  • Masina va avea un motor de 660 cmc
  • Conceptul prezentat initial se numeste S660
  • Curentul Downsize intra si in segmentul masinilor decapotabile
Distribuie pe Facebook

Nu multa lume stie ca Honda a produs in trecut un roadster cu doua locuri, motor pozitionat central si tractiune pe puntea spate. E vorba de Honda Beat, o masina eficienta care isi propunea in 1991 sa aduca soarele peste capetele tuturor. Acum, dupa 18 ani de la disparitia modelului Beat, Honda vrea sa lanseze pe piata noul model.

Honda Beat a fost ultimul model produs cu aprobarea celebrului Soichiro Honda, in 1991. Era un roadster de mici dimensiuni ce facea parte din categoria "kei car", adica vehicule destinate exclusiv pietei din Japonia, scutite de taxe mari. Beat era dotata cu un motor de motocicleta cu o capacitate de 656 cmc si producea 64 de cai putere. Acum, la mai bine de 18 ani de la disparitia modelului Beat in 1996, Honda isi doreste sa readuca in atentia opiniei publice un vehicul de mici dimensiuni, cu o caroserie de tip cabriolet.

Honda S660Honda Beat 1991-1996

In timp ce toata lumea este preocupata cu micsorarea capacitatiilor motoarelor pentru un plus de eficienta, Honda se gandea la acest lucru de multi ani. Acum, compania japoneza a declarat ca isi doreste sa fabrice in serie o masina bazata pe conceptul numit S660 pe care publicul l-a putut admira in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, in 2013. E vorba de o masina facuta exact dupa designul lui Beat, un roadster cu motor mic, pe benzina, pozitionat central si cu tractiune pe spate.

Honda S660 va avea cel mai probabil numele tot de Beat si se va bucura de un motor de 660 cmc. Este posibil sa vedem la varianta de serie un motor supra-alimentat care sa ofere o putere de peste 100 de cp. Insa discutam despre o masina extrem de mica, realizata numai din materiale usoare, precum plastic, aluminiu si carbon. Si, cel mai probabil, la fel ca predecesorul sau, autoturismul se va vinde pentru inceput in Japonia.

Oficialii Honda au mai spus ca uzina din Yokkaichi va incepe sa fabrice noul model. Uzina ii apartine concernului Yachiuo Industry Co. si lucreaza contractata de Honda la realizarea vehiculelor mici din seria N sau vehicule comerciale Life si Vamos. Constructia unui automobil roadster poate incepe din 2015, dar vom vedea varianta de serie a noului Beat in cursul acestui an. Nu avem dubii ca se va asemana foarte mult cu masina concept prezentata la salon, in 2013.

Acest autoturism realizat de Honda ne arata ca japonezii se gandesc la eficienta pentru toate modelele lor, nu doar pentru cele de volum. Si este interesant cum unii apeleaza la masini electrice, hibride sau la propulsoare de capacitate cat mai mica, pentru a avea vanzari mai bune, iar Honda se gandeste sa faca o masina ciudata ce se va vinde intr-un numar destul de redus. De exemplu, Honda Beat s-a vandut intre 1991 si 1996 in numai 30.000 de exemplare.

Honda S660

Honda S660

Honda S660

Honda S660Honda S660

Honda S660

Honda S660

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (35) Poze Honda S660
mai multe