Huracan-ul tocmai a devenit mai jucaus. Supercar-ul italian a primit o versiune decapotabila cu tractiune spate

Huracan-ul tocmai a devenit mai jucaus. Supercar-ul italian a primit o versiune decapotabila cu tractiune spate
  • Lamborghini a prezentat la Los Angeles Huracan-ul LP580-2 Spyder
  • Cu alte cuvinte aceasta este versiunea decapotabila cu tractiune spate a supercar-ului italian
  • Motorul a fost putin imblanzit insa performantele generale au ramas la fel
Distribuie pe Facebook

Constructorul de automobile din Sant'Agata Bolognese a adus la Salonul Auto de la Los Angeles versiunea Huracan-ului dezvoltata pentru amatorii de supercar-uri pur-sange. Este vorba despre LP580-2 Spyder, cu alte cuvinte o decapotabila cu tractiune spate.

Cu totii ne amintim cu placere de vremurile in care un supercar insemna o caroserie usoara propulsata de un motor puternic si tractiune spate. In ziua de azi acest tip de tractiune este folosit din ce in ce mai rar in cazul acestor masini, insa si cand este folosit, rezulta un super supercar.

Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Pentru clientii care cauta asa ceva, Lamborghini tocmai a lansat la Salonul Auto de la Los Angeles Huracan LP580-2 Spyder, sau altfel spus, o decapotabila cu tractiune spate.

Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Acesta vine cu acelasi acoperis textil care poate fi coborat in 17 secunde pana la o viteza de 50 de km/h, iar in ciuda faptului ca motorul a fost putin imblanzit, in comparatie cu varianta cabrio cu tractiune integrala, performantele generale nu au avut de suferit.

Lamborghini Huracan LP580-2 SpyderLamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Astfel, propulsorul V8 de 5.2 litri dezvolta acum 580 de cai putere si 540 Nm cuplu, insa greutatea totala a scazut cu 86 de kilograme. Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj si 7 trepte, legata la un sistem de launch-control, al carui scop este sa propulseze supercar-ul de pe loc in asa fel incat soferul sa nici nu isi dea seama ca nu se afla la volanul unei masini cu tractiune integrala.

Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Multumita acestor detalii tehnice, Lamborghini Huracan Spyder RWD accelereaza de la 0 la 100 de km/h in putin peste 3.6 secunde, iar viteza maxima ajunge la 321 de km/h.

La fel ca si in cazul celorlalte versiuni ale supercar-ului italian, soferul are la dispozitie modurile de rulare selectabile Strada, Sport si Corsa, pentru a schimba comportamentul masinii dupa bunul sau plac.

Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder

Pachetul este completat de un set de frane noi, din otel, de jantele Kari pe 19 inch, si nu in ultimul rand, de anvelopele Pirelli PZero.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lamborghini Huracan LP580-2 Spyder
mai multe