Hyundai ia cu asalt segmentul pick-up-urilor. Uite ce promite viitorul Santa Cruz

Hyundai ia cu asalt segmentul pick-up-urilor. Uite ce promite viitorul Santa Cruz
  • Design-ul viitorului Hyundai Santa Cruz se apropie de varianta finala
  • Noul pick-up va fi anuntat la Salonul Auto de la Los Angeles sau de la Detroit de anul viitor
  • Pretul de pornire ar urma sa fie de 25.000 de dolari
Distribuie pe Facebook

CEO-ul constructorului sud-coreean Hyundai a declarat recent ca pana in 2019, segmentul pick-up-urilor va avea un nou membru, botezat Santa Cruz.

Daca in Statele Unite ale Americii segmenul pick-up-urilor este unul extrem de popular, in Europa acesta continua sa se dezvolte incet incet, pe masura ce tot mai multi constructori de automobile isi indreapta atentia spre dezvoltarea acestor camionete.

Dupa ce Mercedes-Benz a anuntat ca lucreaza la un astfel de vehicul, sud-coreenii de la Hyundai sunt urmatorii care sa se aventureze si sa anunte intrarea in productie a unui nou pick-up.

CEO-ul Hyundai Motor America, Dave Zuchowski, a declarat ca decizia a fost luata deja dar inca nu a fost anuntata oficial. Ei bine, acest anunt ar putea sa vina cel mai probabil in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles sau de la Detroit, iar Hyundai este asteptata sa adauge gamei actuale modelul Santa Cruz in 2018.

Pick-up-ul sud-coreenilor ar urma sa imparta platforma cu modelul Tucson, iar revizuirea design-ului a inceput deja la inceputul lunii august, urmand ca oficialii Hyundai sa decida desenul final.

Desi nu este inca sigur, viitoarea camioneta ar putea fi propulsata de un motor pe benzina sau de unul diesel, varianta unui agregat electric sau hibrid nefiind deocamdata luata in considerare. Zuchowski a dezvaluit ca Hyundai dezvolta la momentul actual un motor diesel in 4 cilindri care va fi lansat o data cu venirea brand-ului de lux al constructorului, Genesis, in Europa. Acelasi propulsor ar putea sa se gaseasca si sub capota viitorului Santa Cruz, dar dupa cum spuneam anterior, nu este inca sigur.

Hyundai urmeaza sa produca intre 50.000 si 70.000 de exemplare a pick-up-ului Santa Cruz pe an, iar responsabila pentru indeplinirea acestui obiectiv ar putea fi uzina din Montgomery. Analistii atrag atentia ca datorita suprasaturarii acestui segment de piata, daca pretul nu este unul care sa atraga clientii, Santa Cruz s-ar putea dovedi un mic dezastru din punct de vedere al vanzarilor.

Tocmai de aceea, pretul de pornire al noului pick-up de la Hyundai ar urma sa inceapa din jurul sumei de 25.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe