Hyundai lanseaza masina la care VW doar viseaza. Cum arata in realitate

Hyundai lanseaza masina la care VW doar viseaza. Cum arata in realitate
  • Hyundai lanseaza la Chicago versiunea Sonata Hybrid
  • Modelul sud-coreean promite o autonomie de peste 1.100 km
  • Un alt punct de atractie il reprezinta panoul solar
Distribuie pe Facebook

Potrivit constructorului sud-coreean, autonomia totala depaseste 1.100 de kilometri, in timp ce consumul mediu de carburant se invarte in jurul valorii de 4.5 litri la suta de km.

Anuntat oficial in urma cu mai bine de jumatate de an, chiar la mijlocul verii lui 2019, noul Hyundai Sonata Hybrid bifeaza zilele acestea prima aparitie in fata publicului de peste Ocean. Principalul punct de atractie al standului constructorului sud-coreean din cadrul Salonului Auto de la Chicago, modelul cu pricina...

... impresioneaza in special prin sistemul de propulsie din dotare, care combina un benzinar aspirat in patru cilindri, de 2.0 litri si 152 de cai putere, cu un motor electric care dezvolta undeva in jurul a 38 kW.

Timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 de kilometri pe ora ramane probabil cea mai mare necunoscuta a fastback-ului cu 192 CP sub capota insa, oricare ar fi acesta, vedeta fisei tehnice consta in autonomia totala de pana la 1.104 km. Sau sa fie oare mai incitant consumul mediu de 4.5 litri la suta de kilometri?

Indiferent de raspunsul intrebarii in cauza, nicio discutie referitoare la noul Hyundai Sonata Hybrid nu poate continua fara a mentiona plafonul solar care incarca bateria de 12V si pe cea a sistemului de propulsie.

De altfel, in comunicatul de presa dat astazi publicatii se mai precizeaza si ca tehnologia respectiva asigura "carburantul" necesar parcurgerii unei distante zilnice de pana la 3.2 km. Cu toate ca nu pare deloc mult, un calcul facut de oficialii constructorului sud-coreean sugereaza ca soferii modelului cu pricina...

... vor parcurge pana la 1.126 de kilometri pe an fara sa plateasca vreun ban in plus, doar lasandu-si automobilul sa fie batut de soare.

Hyundai Sonata Hybrid - Poze Reale

Hyundai Sonata Hybrid - Poze Reale

Hyundai Sonata Hybrid - Poze Reale

Hyundai Sonata Hybrid - Poze Reale

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Hyundai Sonata Hybrid - Poze Reale
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Februarie 2020