Inca o palma data nemtilor: Hyundai lanseaza tehnologia la care VW doar viseaza

Inca o palma data nemtilor: Hyundai lanseaza tehnologia la care VW doar viseaza
  • Hyundai anunta debutul unei versiuni hibride a noii Sonata
  • Propulsia este asigurata de un sistem cu 192 de cai putere
  • Masina sud-coreeana ofera inclusiv un panou solar
Distribuie pe Facebook

In acest mod, soferii vor putea parcurge distante de pana la 1300 de kilometri fara sa mai plateasca vreun ban in plus.

Lansata in urma cu numai cateva momente, versiunea hibrida a noii Hyundai Sonata propune o tehnologie mult prea putin explorata in ziua de astazi, dar care are potentialul de a schimba fata intregii industrii auto.

Este vorba, mai precis, despre un plafon solar care, in cazul unei incarcari zilnice pentru o durata de sase ore, ii va permite masinii companiei sud-coreene sa ofere o autonomie suplimentara de 1.300 de kilometri pe an.

O alta tehnologie cu care noua Sonata Hybrid se poate lauda este sistemul Active Shift Control, despre care oficialii Hyundai afirma ca scade timpul necesar schimbarii treptei de viteza cu aproximativ 30 de procente.

Aceasta va duce nu doar la o imbunatatire a performantelor in linie dreapta, ci si la reducerea consumului de carburant, respectiv cresterea fiabilitatii cutiei cu sase rapoarte, au mai anuntat oficialii companii sud-coreene.

In ceea ce priveste sistemul de propulsie, varianta hibrida a noii Hyundai Sonata combina un benzinar aspirat in patru cilindri, de 2.0 litri si 152 de cai putere, cu un motor electric care dezvolta undeva in jurul a 38 kW.

Puterea combinata a solutiei tehnice care pune in miscare masina companiei sud-coreene este de 195 de cai, insa informatiile referitoare la timpii de acceleratie si viteza maxima raman un mister, cel putin pentru moment.

Stim, in schimb, ca noua Sonata Hybrid consuma numai 4.97 de litri de carburant la fiecare suta de kilometri atunci cand este echipata de Hyundai cu jantele pe 16 inch, incaltarile pe 17" ridicand aceasta valoare pana la 5.2 litri.

Daca mai era nevoie de precizat, masinii companiei sud-coreene se bucura inclusiv de diferite dotari moderne, printre care si o aplicatie care sa ii permita soferului sa deschida portierele / porneasca motorul din smartphone.

Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai Sonata Hybrid

Hyundai Sonata Hybrid

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Hyundai Sonata Hybrid
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Iulie 2019