Hyundai pregateste schimbari in gama de SUV-uri

Hyundai pregateste schimbari in gama de SUV-uri
  • Hyundai pregateste schimbari majore in gama de SUV-uri
  • In urmatorii 4 ani, sud-coreenii vor lansa doua noi SUV-uri
  • Santa Fe va fi transformat intr-un SUV cu 8 locuri si va primi un nume nou
Distribuie pe Facebook

Sud-Coreenii de la Hyundai planuiesc ca in urmatorii 4 ani sa-si schimbe radical gama de modele. Acestia pregatesc doua SUV-uri de mici dimensiuni, iar Santa Fe-ul va primi un nume nou si va gazdui 8 pasageri.

Hyundai a crescut foarte mult in ultimii ani, iar planurile sale de expansiune nu se opresc nicidecum aici. Cu ceva timp in urma, acesta anunta lansarea a 14 modele ecologice pana in 2020, iar acum pregateste schimbari majore in gama de SUV-uri.

Pentru inceput, producatorul din Seul doreste sa lanseze doua SUV-uri de mici dimensiuni, dintre care unul de segment B care sa rivalizeze cu Nissan-ul Juke si cu viitorul Seat Arona, iar celalalt va fi incadrat in segmentul A, fiind asadar mai mic decat primul.

Cel dintai se afla in primele faze de dezvoltare si a fost deja surprins in timp ce era testat pe drumurile publice. Din punct de vedere al design-ului, acesta va imprumuta mai multe detalii de la modelele i30 si i20, precum blocurile de lumini, luminile de zi pozitionate deasupra farurilor si o grila de dimensiuni considerabile.

Dave Zuchowski, CEO-ul Hyundai Motor America a declarat ca "Schimbam jocul. Nu doar adaugam modele noi, ci facem o treaba mai buna prin pozitionarea familiei de SUV-uri mici."

In al doilea rand, Hyundai va revitaliza putin si gama SUV-urilor de dimensiuni mari, acolo unde Santa Fe-ul va primi un nume complet nou si va fi transformat intr-un SUV cu 8 locuri. Oficialii sud-coreeni au luat aceasta decizie pentru a nu genera confuzie intre Santa Fe si Santa Fe Sport.

Acesta din urma va capata la randul sau dimensiuni mai mari, fiind urmat si de modelul Tucson, care va ramane insa in gama de mijloc.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 23 Noiembrie 2016