HYUNDAI tocmai a facut anuntul. Motorizarile cu care vine noua generatie SONATA in Europa

HYUNDAI tocmai a facut anuntul. Motorizarile cu care vine noua generatie SONATA in Europa
  • Disponibila cu doua motorizari
  • Transmisie automata cu opt trepte
  • Debuteaza oficial luna viitoare la New York
Distribuie pe Facebook

Constructorul sud-coreean de automobile a publicat cu putin timp in urma motorizarile cu care va putea fi comandata noua generatie Sonata pe Batranul Continent. Sedanul devenit intre timp un coupe cu patru usi debuteaza oficial in luna aprilie la New York.

Dupa ce a trecut prin mai multe stadii de design de-a lungul celor 34 de ani cat a stat in productie, Hyundai Sonata a revenit odata cu cea de-a opta generatie la un design sportiv, cu plafon plonjat, de coupe cu patru usi.

Hyundai Sonata

Primele imagini cu modelul asiatic au aparut in urma cu aproape o luna, iar acum Hyundai a venit cu mai multe detalii despre gama de motorizari disponibila in Europa, dar si despre pachetul de tehnologii si sistemele de asistenta cu care se va impune noua Sonata in fata rivalilor din segment.

Hyundai Sonata

Asadar, clientii de pe Batranul Continent vor putea opta pentru doua motorizari. Este vorba despre o unitate de 1.6 litri T-GDI cu 180 CP si 264 Nm cuplu si un agregat de 2.5 litri GDI capabil de 190 CP si 245 Nm. Indiferent de alegerea facuta, singura transmisie disponibila este cea automata cu opt trepte.

Hyundai Sonata

In ceea ce priveste tehnologiile de ultima ora, noua Hyundai Sonata vine cu asa-numita Digital Key (masina poate fi deschisa/inchisa cu ajutorul telefonului inteligent si a functiei NFC), display de 12.3 inch pentru instrumentarul de bord, un ecran separat de 10.3 inch pentru sistemul de infotainment sau sistem audio Bose Premium cu 12 incinte.

Hyundai Sonata

Am lasat la urma sistemele de asistenta, majoritatea dintre acestea indeplinind standardul de autonomie Level 2. Asta inseamna ca soferul are rol de observator si intervine atunci cand este cazul, in restul timpului sistemele masinii ocupandu-se de acceleratie, franare sau directie.

Hyundai Sonata

Printre acestea regasim Forward Collision-Avoidance, Safety Exit Assist, Blind-Spot View Monitor, Lane Follow Assist, Surround View Monitor, Reverse Parking Collision-Avoidance Assist sau Remote Smart Parking Assist.

Hyundai Sonata

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, a opta generatie Hyundai Sonata debuteaza oficial in luna aprilie cu ocazia Salonului Auto de la New York.

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Hyundai Sonata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Hyundai Sonata
mai multe