I-a platit pe cei de la FERRARI sa-i construiasca o masina unica. Proiectul a fost finalizat dupa mai bine de 2 ani

  • Ferrari a mai construit un model unicat
  • A fost botezat SPCJ3
  • Este bazat pe modelul F12tdf
Distribuie pe Facebook

Italienii de la Ferrari au publicat primele informatii oficiale si imagini cu cel mai nou proiect facut la comanda pentru un client misterios. Asamblarea lui SPCJ3 a durat mai bine de 2 ani iar rezultatul final il poti admira mai jos.

Ferrari a fost dintotdeauna un producator auto care ar face orice pentru a-si tine clientii fericiti si pentru a le indeplini absolut orice dorinta in legatura cu noua lor masina. In 2008, italienii chiar au infiintat divizia Special Projects care se ocupa in mare parte cu dezvoltarea de modele unice.

In ultimii 10 ani au aparut mai multe astfel de masini facute la comanda, precum SP1, Superamerica 45, F12 TRS, SP12 EC (pentru Eric Clapton) sau Speciale MM. Acum, divizia italienilor revine cu o noua masina unica pe care clientul care a comandat-o a botezat-o SPCJ3.

Ferrari SPCJ3

Initial se credea ca la baza acestei masini sta un Ferrari 812 Superfast, dar reprezentantii producatorului de la Maranello a infirmat zvonurile si, mai mult decat atat, au precizat ca masina este de fapt construita pe baza unui F12tdf. Daca nu stii, acesta este unul dintre cele mai rare modele Ferrari, cu o productie limitata la doar 799 de unitati.

Ferrari SPCJ3

Proiectul a fost finalizat dupa mai bine de 2 ani si vine cu un design exterior inspirat de miscarea artistica Pop Art. Partea frontala a fost redesenata, capota are doua fante prin care se poate observa motorul iar in spate, difuzorul de aer, cele patru terminatii ale sistemului de evacuare, busonul din aluminiu si alte cateva elemente estetice interesante iti capteaza toata atentia.

Noul Ferrari SPCJ3 vine si cu o grafica unica in trei culori: Bianco Italia (dominanta), Azzurro Met si Giallo Modena.

Ferrari SPCJ3

Fiind vorba despre un Ferrari F12tdf pana la urma, sub capota regasim un propulsor V12 de 6.3 litri care dezvolta 780 de cai putere la 8500 de rotatii pe minut si 705 Nm cuplu la 6750 de rpm. Masina botezata dupa celebra cursa Tour de France, castigata in mai multe randuri de Ferrari, atinge 100 de km/h in doar 2.9 secunde si re o viteza maxima de peste 340 de km/h.

Ferrari SPCJ3

Ferrari SPCJ3

Ferrari SPCJ3

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Ferrari SPCJ3
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 29 Noiembrie 2018