Iata cum ar putea arata noul Jeepster, rivalul Jeep pentru Nissan Juke!

Iata cum ar putea arata noul Jeepster, rivalul Jeep pentru Nissan Juke!
  • Noul Jeepster de la Jeep va debuta luna viitoare, la Geneva
  • SUV-ul american de clasa compacta va concura cu Nissan Juke
  • Gama de motorizari, ca si platforma, va fi imprumutata de la Fiat
Distribuie pe Facebook

Americanii de la Jeep aduc la Salonul Auto de la Geneva, ce va avea loc luna viitoare, alternativa proprie la modelul Juke de la Nissan. Desi nu este nimic oficial la acest moment, noul model s-ar putea numi Jeepster.

Surprins in mai multe poze spion la testele de iarna, camuflat destul de bine, noul Jeepster este pe cale sa debuteze in Europa, la Salonul Auto de la Geneva. Pana atunci insa, britanicii de la AutoExpress au publicat o prima imagine care ne dezvaluie cum ar putea arata fratele mai mic al modelului Jeep Cherokee. Din cate se poate observa, SUV-ul compact se inspira puternic din iconicul Wrangler, avand o forma destul de patratoasa, faruri rotunde si grila frontala cu sapte bare dispuse vertical. De asemenea, arcadele patrate de deasupra rotilor sunt o alta semnatura distincta marca Jeep.

Noul Jeepster va fi construit pe platoforma grupului Fiat SW (Small Wide), aceeasi arhitectura regasita pe modelele 500L si 500L MPW, care urmeaza sa ajunga si pe crossover-ul 500X. In stilul consacrat al marcii americane, viitorul model isi va doza eforul catre abilitatile off-road, ceea ce inseamna ca va beneficia din plin de sistemul 4x4, combinat cu tehnologia care sa ii permita sa abordeze trasee abrupte, noroioase si cu un grad ridicat de verticalitate.

Detalii oficiale despre ceea ce vom gasi sub capota nu au fost facute publice inca, dar ne putem astepta ca propulsoarele sa fie imprumutate de la Fiat. Astfel, vorbim de o versiune diesel -1.6 litri Multijet, dar si de un 2.0 litri, acelasi care va ajunge si pe Cherokee din aprilie. Motoarele pe benzina vor include varianta normala de 1.4 litri, dar si propulsorul turbo MultiAir, tot de acelasi litraj. In varianta standard va fi oferita o transmisie manuala, optional existand posibilitatea unei transmisii automate cu noua trepte.

Noul Jeepster de la Jeep va fi lansat inainte de sfarsitul acestui an si va avea un pret de pornire de aproape 17.000 de euro. Pana in 2017, clasa SUV-urilor compacte este asteptata sa se dubleze in volum, datorita cererii tot mai mari venite dinspre pietele europene si asiatice.

Jeep Jeepster

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 4 Februarie 2014