In brosura oficiala se vorbeste despre 370 CP. Cati cai are, de fapt, noua Kia Stinger cu motor V6 twin-turbo

In brosura oficiala se vorbeste despre 370 CP. Cati cai are, de fapt, noua Kia Stinger cu motor V6 twin-turbo
Dezvelita in premiera mondiala la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului Auto International Nord-American de la Detroit, noua Kia Stinger este disponibila la vanzare in trei versiuni diferite de motorizare.
Distribuie pe Facebook

In varianta de baza, modelul sud-coreean in cinci portiere ascunde sub capota un benzinar turbo cu patru cilindri in linie si capacitatea de doi litri, care dezvolta o putere maxima de 255 CP. Drept urmare, acceleratia de la 0 la 100 km/h dureaza fix sase secunde, potrivit informatiilor date publicitatii.

Urmeaza pe lista un propulsor diesel de 2.2 litri si "numai" 200 de cai putere, care promite sa aduca primii 100 de kilometri pe ora dupa aproximativ 7.6 secunde. In versiunea de top, noua Kia Stinger gazduieste in compartimentul motor o unitate V6 twin-turbo de 3.3 litri si exact 370 CP.

Sau cel putin asa sustin oficialii companiei sud-coreene. Pentru a se convinge ca asa si este, jurnalistii publicatiei CarAdvice din Australia au facut rost de un astfel de exemplar si l-au urcat pe dyno, masuratorile scotand la iveala o putere maxima masurata la roti de 313 CP, in cazul in care te intrebai.

Revenind acum la chestiunile oficiale, noua Kia Stinger a ajuns de curand si pe piata din Romania la un pret de pornire de 33.800 de euro pentru varianta 2.0 T-GDI de 255 cai putere. Modelul 2.2 CRDi cu 200 CP sub capota este, in schimb, cu aproape 1.900 de euro mai scump.

Aflata in varful listei, versiunea de top 3.3 T-GDI isi vinde scump pielea, pentru achizitionarea hergheliei de 370 de cai putere fiind necesara o suma minima de 48.195 de euro. Important de mentionat, clientul va fi rasplatit inclusiv cu o acceleratie de la 0 la 100 km/h in mai putin de cinci secunde.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Noiembrie 2017