In istoria sa de 97 de ani, Bentley nu a lansat niciodata un motor diesel. Pana acum

In istoria sa de 97 de ani, Bentley nu a lansat niciodata un motor diesel. Pana acum
  • Bentley a lansat primul lor motor diesel
  • Acesta va ajunge sub capota SUV-ului Bentayga
  • V8-ul de 4.0 litri a fost imprumutat de la Audi-ul SQ7
Distribuie pe Facebook

Englezii de la Bentley tocmai au anuntat lansarea primului lor motor diesel din istorie. Agregatul isi va gasi locul sub capota unicului (deocamdata) lor SUV, modelul Bentayga.

Bentley a fost fondata in anul 1919 de Walter Owen Bentley si este cunoscuta in special pentru masinile sale care au reusit intotdeauna sa atraga atentia pasionatilor, fie prin eleganta, lux, dar si sportivitate.

Deoarece segmentul SUV-urilor a cunoscut o uriasa popularitate in ultimii ani, englezii au dorit o bucata si din aceasta "placinta" si s-au gandit cu ceva timp in urma sa dezvolte primul lor SUV. Modelul a fost botezat Bentayga, si anul acesta a ajuns si in Romania.

Ei bine, acum, constructorul de automobile care in anul 1998 a intrat sub umbrela gigantului Volkswagen, ne uimeste din nou. Nu, nu cu un nou SUV, ci cu un propulsor. Sa fim mai exacti, cu un motor diesel, primul din istoria sa de 97 de ani.

Daca va vine sa credeti, mai nou pana si cei care dau sute de mii de euro se gandesc la consumul de carburant, asa ca englezii nu au prea avut de ales. Bentayga va fi disponibil incepand cu primele luni ale lui 2017 alaturi de acest propulsor, imprumutat de la Audi-ul SQ7.

Vorbim de puternicul motor V8 de 4.0 litri, capabil de 429 de cai putere si impresionantul cuplu de 900 Nm, livrat, atentie, inca de la 1000 de rotatii pe minut. Multumita acestor performante, SUV-ul de 2390 de kilograme accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 4,8 secunde. In timp ce SQ7-le este limitat electronic la doar 250 de km/h, mastodontul englezilor nu este, asa ca atinge 270.

Cel mai important pentru cei care au cerut acest propulsor, Bentley-ul Bentayga dotat cu acest propulsor diesel, va avea un consum mediu de 7.9 litri/100 de kilometri, si multumita unui rezervor cu o capacitate totala de 85 de litri, va avea o autonomie de 1000 de kilometri.

Distribuie pe Facebook
mai multe