In urma cu doi ani i-a platit pe cei de la Ferrari sa-i faca o masina numai pentru el. Acum este gata

  • Comandat in urma cu doi ani
  • Bazat pe 812 Superfast
  • Botezat Omologata
Distribuie pe Facebook

Cel mai nou proiect unicat al italienilor de la Ferrari tocmai a fost finalizat. Denumit Omologata, acesta este bazat pe modelul 812 Superfast, si a fost comandat de un client misterios din Europa.

Daca ai destui bani in cont si, mai ales, o relatie stransa cu italienii de la Ferrari poti pune mana pe o masina unicat care sa poarte celebra emblema a Calutului Cabrat.

Ferrari Omologata

Asa au luat nastere proiecte precum P540 Superfast Aperta, 458 MM Speciale, F60 America, SP3JC sau J50. Cel mai recent a fost denumit Omologata iar primele imagini tocmai au fost publicate pe internet.

Ferrari Omologata

Potrivit Ferrari, masina a fost comandata in urma cu doi ani de un client din Europa care a vrut "un design futurist cu elemente distinctive, reinterpretate intr-o maniera noua, care sa aiba potentialul de a oferi o forma atemporala si care sa lase o impresie durabila."

Ferrari Omologata

Iar brand-ul din Maranello tocmai asta i-a oferit. Omologata este bazat pe 812 Superfast dar singurele lucruri ramase intacte sunt parbrizul si farurile. In rest, toate elemente de caroserie sunt noi.

Ferrari Omologata

Grila frontala are acum o forma ovala, umerii sunt mai proeminenti, parbrizul a fost inlocuit de trei elemente transversale iar stopurile duble de pe 812 au disparut iar locul lor a fost luat de unele individuale, montate in profunzime.

Ferrari Omologata

Partea dorsala se incheie cu difuzorul de aer supradimensionat si de un sistem de evacuare cu patru terminatii.

Caroseria este finisata intr-o nuanta speciala de rosu, botezata Rosso Magma.

Ferrari Omologata

Inauntru regasim multe elemente care evoca bogata mostenire a brand-ului, inclusiv scaune imbracate intr-o combinatie de piele si material textil Jeans Aunde, elemente metalice cu finisaj special, care te duce cu gandul la masinile de curse ale anilor '50 si '60 sau o vopsea cu efect de "lovitura de ciocan" - o trimitere la 250 LM si 250 GTO - aplicata pe manerele portierelor si pe elementul central botezat "Ferrari bridge".

Ferrari Omologata

Departamentul tehnic a ramas, cel mai probabil, neatins asa ca motorul V12 de 6.5 litri, aspirat natural, dezvolta in continuare 800 de cai putere si 718 Nm cuplu, suficient pentru o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 2.9 secunde si o viteza de top de 340 km/h.

Ferrari Omologata

Ferrari Omologata

Ferrari Omologata

Ferrari Omologata

Ferrari Omologata

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Ferrari Omologata
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Septembrie 2020