Inca una calda pentru fanii masinilor ieftine: Kia pregateste un crossover pentru oras

Inca una calda pentru fanii masinilor ieftine: Kia pregateste un crossover pentru oras
  • Kia lucreaza la un crossover de clasa compacta
  • Modelul cu pricina va ajunge pe piata in cursul anului viitor
  • Alte lansari noi includ un Rio, un Picanto si un sedan RWD
Distribuie pe Facebook

Intr-un interviu acordat recent unei publicatii auto din Australia, un inalt oficial al companiei Kia a dezvaluit ca marca sud-coreeana lucreaza la un rival pentru Honda HR-V si Mazda CX-3.

Aflat intr-o continua crestere, segmentul destinat crossoverelor de clasa compacta a devenit un punct principal de atractie pentru marile companii producatoare de masini.

Kia este una dintre ultimele marci auto care a dezvaluit ca pregateste lansarea unui astfel de model, acesta fiind asteptat sa ajunga in showroom-urile sud-coreenilor inainte de sfarsitul lui 2017.

Despre acelasi crossover asiatic de clasa compacta se mai stie, de asemenea, si ca va avea un design inspirat de conceptul Provo, prezentat in premiera mondiala acum doi ani, cu ocazia editiei din 2013 a Salonului de la Geneva.

Gama de motorizari ramane, in schimb, un mare mister, insa exista o mare posibilitate ca viitorul automobil de la Kia sa dispuna chiar si de un benzinar turbo in trei cilindri, cu capacitate de un litru.

Tot sub semnul intrebarii ramane si tipul tractiunii disponibile sau, mai bine zis, daca noul model al producatorului sud-coreean de automobile va avea parte si de AWD ori ba.

Pe langa crossover-ul de clasa compacta ce va rivaliza cu Honda HR-V si Mazda CX-3, compania Kia va mai introduce pe piata in urmatoarea perioada de timp si noua generatie a supermini-ului Rio.

Mai multe de-atat, surse din cadrul marcii asiatice au lasat sa se inteleaga ca lista cu lansari va mai include si un Picanto restilizat, respectiv o versiune de productie a conceptului GT, pe care producatorul sud-coreean l-a prezentat in 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 9 Iunie 2016