Intai au creat un hypercar de 5.000 de cai putere. Acum, arabii de la Devel vin cu un rival pentru Mercedes G63 6x6

Intai au creat un hypercar de 5.000 de cai putere. Acum, arabii de la Devel vin cu un rival pentru Mercedes G63 6x6
  • Arabii de la Devel au dezvoltat un vehicul 6x6 extrem
  • Botezat Sixty, acesta este momentan la stadiul de prototip
  • Unele voci sustin ca are toate sansele sa ajunga model de serie
Distribuie pe Facebook

Devel Sixty este un vehicul 6x6 creat de arabii de la Devel, "vinovati" pentru hypercarul de 5.000 de cai putere care tine de cateva zile prima pagina a revistelor auto. Deocamdata, uriasul cu punte dubla pe spate este doar un prototip.

Febra vehiculelor cu punte dubla pe spate i-a cuprins si pe arabii de la Devel. Acestia au avut nevoie de patru ani sa dezvolte extremul Sixteen cu 5.000 de cai putere sub capota, insa intre timp se pare ca au lucrat si la acest urias cu sase roti.

Devel Sixty

Botezat sugestiv Sixty, vehiculul este deocamdata la stadiul de prototip, insa potrivit unor voci, are toate sansele sa intre in productie, cel mai probabil una limitata. Cum hypercarul este venit parca din alta lume, acest prototip nu putea fi mai prejos in ceea ce priveste design-ul.

Devel Sixty

In cazul in care va deveni model de serie, Devel Sixty ar urma sa fie propulsat de o unitate diesel V8, turbo, de 6.7 litri, capabila de 720 de cai putere si 1.000 Nm cuplu. In ciuda dimensiunilor deloc de neglijat, masa totala nu va fi una foarte mare avand in contextul in care caroseria va fi construita din CFRP (plastic intarit cu fibra de carbon).

Devel Sixty

Daca esti fanul acestui tip de vehicule cu iz militar, dar nu ai rabdare pana se hotarasc arabii ce sa faca cu Sixty, atunci merita sa arunci o privire la oferta americanilor de la Rezvani. Acestia au lansat cu ceva timp in urma un SUV botezat Tank cu sistem de vedere pe timp de noapte cu infrarosii si blindaj impotriva armelor de calibru mic.

Devel Sixty

Vestea buna este ca brand-ul american a dat deja startul comenzilor, insa cea proasta este ca pentru fiecare exemplar, Rezvani cere de la 178.000 de euro in sus. Si exclusivitatea are un pret.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 20 Noiembrie 2017