Isi drege glasul pentru prima data cu evacuare M Performance. Uite cum suna noul BMW M5

Isi drege glasul pentru prima data cu evacuare M Performance. Uite cum suna noul BMW M5
  • Evacuarea acestui M5 este din catalogul M Performance
  • Propulsorul V8 twin-turbo de 4.4 litri dezvolta 600 de cai
  • Pentru prima data in istoria diviziei M, tractiunea este integrala
Distribuie pe Facebook

Noul BMW M5 este primul din istoria brand-ului bavarez care poate fi "decorat" cu o multime de elemente din catalogul M Performance. Printre acestea se numara o suspensie de inalta performanta sau un sistem de evacuare din titan.

Nemtii au lansat noua generatie M5 cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, iar fanii l-au primit neasteptat de bine, in ciuda noutatilor care pareau sa stirbeasca putin traditia M. Ne referim desigur la noua tractiune integrala M xDrive, care din fericire beneficiaza de un diferential activ.

Multumita acestuia din urma, soferul poate trimite toti cei 600 de cai putere si 750 Nm cuplu dezvoltat de propulsorul V8 twin-turbo de 4.4 litri, numai puntii spate, prin apasarea unui buton. In noua configuratie, sedan-ul de performanta al nemtilor atinge 100 de km/h in doar 3.4 secunde, iar viteza maxima poate ajunge chiar la 305 km/h, dupa scoaterea limitatorului.

Insa acest articol nu este despre performantele noului M5, ci despre sunetul acestuia, atunci cand este dotat cu sistemul de evacuare M Performance. Aceasta generatie nu este doar prima care sa propuna o tractiune integrala, ci si prima care poate fi impodobita cu o seama de elemente din catalogul M Performance.

Evacuarea din titan cu patru iesiri din fibra de carbon este unul dintre ele. Asa cum vei putea auzi din clipul video de mai jos, sunetul facut de unitatea V8 nu se compara cu urletul unui propulsor aspirat, insa nici nu poate fi trecut cu vederea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 7 Noiembrie 2017