Jaguar face 9 automobile XKSS si le da serii de sasiu din 1957

Jaguar face 9 automobile XKSS si le da serii de sasiu din 1957
  • Fiecare masina va costa $1.5 milioane
  • Roadsterele vor fi fabricate dupa specificatiile din 1957
  • Steve McQueen a avut un asemenea Jaguar
Distribuie pe Facebook

Jaguar face ceva ce nu mai reuseste sa faca niciun alt producator: sa caute serii de masini eliberate in trecut pentru niste automobile care nu au ajuns la clienti si care au fost distruse sau nefabricate. Este si cazul celui mai nou model clasic pe care Jaguar vrea sa-l resusciteze.

Acum ceva vreme, Jaguar a anuntat ca fabrica 6 automobile model E-Type carora le va da serii eliberate in 1963, dar care nu au mai fost utilizate pe masini fabricate atunci. Adica a facut de la zero 6 masini clasice cu serii consecutive din 1963. Acum, repeta isprava cu 9 automobile model XKSS care vor primi seriile a tot atatea masini fabricate initial in 1957, dar distruse intr-un incendiu inainte sa paraseasca uzina.

Si de ce sa dispara in neant 6 serii de sasiu ale unor masini clasice? Mai bine fabrica de la zero masinile conform specificatiilor de atunci si le dau seriile vremii. Asta va face acum Jaguar cu 6 serii pe care le va pune pe 6 modele XKSS construite de divizia Classic Special Operations, respectand intocmai planurile procesului de fabricare de acum 60 de ani. Masinile, XKSS erau de fapt niste modele D-Type, de curse, convertite in masini de curse.

Jaguar face 9 automobile XKSS si le da serii de sasiu din 1957

Se pare ca Jaguar a fabricat modelul D-Type intre 1954 si 1957 exclusiv ca masina de competitie. In total, a fabricat numai 18 masini pentru participarea in Le Mans, 53 de masini vandute unor persoane private si 25 de automobile care nu si-au gasit proprietar, transformate in modele XKSS. Dintre aceste 25 de exemplare, numai 16 au fost vandute, pentru ca celelalte 9 au fost distruse intr-un incendiu.

Unul din cei mai mari pasionati ai modelului clasic Jaguar XKSS, unul din cele 16 vandute, a fost celebrul actor american Steve McQueen. Datorita popularitatii pe care el a facut-o acestui model, dar si pentru ca vorbim de niste automobile extrem de rare, al caror numar se va ridica la 25 in total, odata ce noile 9 modele vor fi terminate, Jaguar se gandeste ca acestea se vor vinde la un pret urias. Mai exact, englezii se asteapta sa scoata circa 1,5 milioane de dolari pe bucata. Si cu siguranta, asa cum s-au vandut toate cele 6 modele de E-Type Lightweight, si aceste bijuterii vor fi vandute usor. Sau chiar au fost deja rezervate?

Jaguar face 9 automobile XKSS si le da serii de sasiu din 1957

Distribuie pe Facebook
mai multe