Jaguar lanseaza patru modele noi

Jaguar lanseaza patru modele noi
  • Jaguar ar putea lansa patru modele noi pana in 2018
  • Primul va sosi in 2015 si va fi o berlina compacta
  • Jaguar X760 va primi si o versiune break si chiar una coupe
Distribuie pe Facebook

Jaguar planuieste sa lanseze pana la patru modele noi pana in 2018, dintre care primul va sosi in 2015. Cu acest model, compania britanica promite "cea mai avansata, mai eficienta si mai rafinata" berlina compacta, descriind-o ca fiind cea mai buna din lume.

In opinia directorului de strategie al Jaguar, Adrian Hallmark, care a stat de vorba cu jurnalistii de la Autocar, berlina va arata si se va conduce precum un Jaguar, insa va fi echipata "cu cea mai inalta tehnologie pe care cineva a adus-o in acest segment, va avea cele mai eficiente motoare si va fi cea mai rafinata din clasa sa".

Noul model poarta numele de cod X760, urmand sa fie construit pe o platforma din aluminiu. Imediat dupa aceasta lansare vor aparea alte doua modele, un break si un SUV mai mic decat recentul dezvaluit concept C-X17. Exista zvonuri si pentru o varianta coupe si un hatcback in stilul modelelor BMW GT, insa nu sunt confirmate oficial.

Potrivit oficialilor Jaguar Land Rover citait de analisti ai pietei auto in recentul raport "Bernstein Research", noul proiect al berlinei compacte ar fi ultima sansa pentru producatorul britanic. "Daca X760 nu va avea succes, probabil asta va insemna sfarsitul brandului", se mai arata in Autocar.

Totusi, exista semne ca noul model va fi un succes, mai ales ca va fi sprijinit de productia noului Range Rover Evoque XL (bazat pe aceeasi platforma de aluminiu ca si celelalte modele ale Jaguar), model de la care se spera ca va aduce marje de profit sanatoase.

Piata compactelor premium este dominata in prezent de trei branduri germane, Audi, BMW si Mercedes, de la care se asteapta vanzari cumulate de 1.15 milioane de unitati in 2014, majoritatea din segmentul total de 1.3 milioane.

Noul X760 este asteptat sa debuteze in primavara lui 2015, break-ul in 2016, urmat la scurt timp de noul SUV. Daca proiectul berlinei merge bine, in 2018 vom putea vedea si un coupe in doua usi cu sigla Jaguar, in aceeasi perioada in care X760 va primi un facelift minor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 14 Octombrie 2013