Japonezii au prins gustul sportivitatii. Toyota vrea sa lanseze pe piata un rival pentru Focus ST si Golf GTI

Japonezii au prins gustul sportivitatii. Toyota vrea sa lanseze pe piata un rival pentru Focus ST si Golf GTI
  • Toyota lucreaza la o versiune de performanta a actualei Corolla
  • Noul model ar urma sa ofere un benzinar I3 turbo de 1.6 litri
  • Lansarea oficiala este programata aparent pentru anul 2023
Distribuie pe Facebook

Noul model va ajunge la vanzare abia peste trei ani, daca informatiile publicate de jurnalistii AutoExpress se dovedesc a fi adevarate.

La mai putin de o luna de la dezvelirea noului GR Yaris, un hot-hatch de clasa subcompacta cu 261 de cai putere pe ambele punti, publicatia AutoExpress scrie ca Toyota pregateste o noua lansare spectaculoasa. Este vorba, mai precis, despre o versiune de performanta a actualei Corolla, care nu va ajunge insa in showroom-uri mai devreme de 2023, spre dezamagirea amatorilor de sportive accesibile.

Proiectat pentru a concura impotriva unor nume precum Ford Focus ST sau Volkswagen Golf GTI, modelul in cauza ar urma sa gazduiasca la randul lui, sub capota, un benzinar turbo cu trei cilindri in linie si capacitatea de 1.6 litri.

Conform aceluiasi material publicat de curand de jurnalistii AutoExpress, versiunea de performanta a actualei Corolla va oferi cel putin 250 de cai, putere maxima care va fi livrata rotilor prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte de viteza. Un sistem de tractiune fata va completa, intr-un final, fisa cu specificatii tehnice a noului hot-hatch la care inginerii Toyota lucreaza, teoretic, din greu.

Din punct de vedere vizual, ei bine... nu trebuie sa fii deloc un geniu pentru a realiza ca modelul proiectat pentru a concura impotriva unor nume precum Ford Focus ST sau Volkswagen Golf GTI va veni cu cateva elemente unice.

Intr-o alta ordine de idei, reteta exterioara va cuprinde nelipsitele spoilere fata si spate agresiv stilizate, cu prize uriase de aer, plus praguri laterale proeminente, evacuare dubla, dar si jante din aliaj de dimensiuni generoase. La interior, in schimb, Toyota va echipa versiunea de performanta a actualei Corolla inclusiv cu un volan in trei spite, scaune fata sport, dar si instrumente de bord redesenate.

Toyota GR Corolla - Ipoteza de design

Toyota GR Corolla - Ipoteza de design

Sursa: AutoExpress

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Februarie 2020