Jeep a scos o editie speciala a modelului Wrangler

Jeep a scos o editie speciala a modelului Wrangler
  • Jeep anunta noul Wrangler Willys Wheeler Edition
  • Modelul va debuta la Salonul Auto din Los Angeles
  • Vanzarile vor demara in primavara anului viitor
Distribuie pe Facebook

Peste numai cateva zile, cel mai faimos Jeep din lume vine la Salonul Auto din Los Angeles cu o editie speciala a modelului sau Wrangler.

Radacinile marcii Jeep se trag din Al Doilea Razboi Mondial, atunci cand a servit cu succes armata americana pe fronturile din Europa. La scurt timp dupa incheierea razboiului, chiar in 1945, primul Jeep destinat uzului civil ajunge la public. Acesta se numea Willys Overland CJ 2A si a fost urmat de modelul CJ 3A, recunoscute drept masinile care puteau sa ajunga pe orice suprafata de teren. Din aceste modele isi trage inspiratia si noul Willys Wheeler Edition, dupa cum spune chiar producatorul american.

Bazat pe modelul Wrangler Sport, noul Jeep beneficiaza de echipamente si piese modernizate, care ii imbunatatesc performantele off road. La nivel exterior, noul Willys Wheeler Edition dispune de o grila de culoare negru lucios, bara de protectie in aceeasi nuanta si cateva ornamente pe capota specifice modelului. Jeep-ul are si un plafon soft top, jante de 17 inchi tot in negru lucios si cauciucuri BF Goodrich KM Mud Terrain L.

Pentru a se asigura ca modelul se ridica la inaltimea predecesorilor sai, cei de la Jeep au echipat noul Willys Wheeler cu sistemul 4x4 "Command-Trac", puntea spate "Dana 44" si cu un diferential cu alunecare limitata numit Trac-Lok. Ca si in cazul versiunii standard, propulsia asigurata de motorul V6 Pentastar de 3.6 litri, capabil sa dezvolte 285 de cai putere si 352 Nm. Unitatea este conectata la o cutie manuala in sase trepte insa, optional, poate fi cuplata si la o transmisie automata in acelasi numar de trepte de viteza.

Noul Jeep Wrangler Willys Wheeler Edition va ajunge in showroom-uri in primavara anului viitor la preturi incepand de la 25.795 de dolari pentru modelul in doua usi si 29.595 de dolari pentru modelele Unlimited in patru usi. Masina poate fi comandata in orice culoare este disponibila in catalogul pentru modelul Jeep Wrangler.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Jeep Wrangler Willys Wheeler Edition
mai multe