KIA ofera in premiera acest model. Cum arata si ce poate noul crossover compact al sud-coreenilor

KIA ofera in premiera acest model. Cum arata si ce poate noul crossover compact al sud-coreenilor
  • Design preluat aproape in intregime de la Ceed
  • Cinci motorizari, dintre care trei pe benzina
  • Suspensie orientata catre confort
Distribuie pe Facebook

Constructorul asiatic de automobile a prezentat oficial noul XCeed, o versiune cross a compactei cu acelasi nume. Debutul pe piata Europeana este programat pentru al treilea trimestru din 2019.

Primele imagini, suprinse in timpul sedintei foto, cu noua Kia XCeed au aparut pe internet in urma cu cateva zile, dar acum, constructorul sud-coreean de automobile le-a publicat pe cele oficiale si odata cu ele si primele informatii cu privire la noul crossover de oras.

Kia XCeed

Masina este bazata pe modelul compact Ceed si are o lungime de 4.395 milimetri (+ 85 comparativ cu Ceed), o inaltime de 1490 milimetri (+43 mm), o latime de 1826 milimetri (+26 mm) si o garda la sol cu pana la 42 de milimetri mai mare decat hatchback-ul mentionat mai sus. Asta inseamna 184 de milimetri atunci cand este echipat cu jante de 18 inch.

Kia XCeed

In ceea ce priveste design-ul, nu este nicio surpriza ca preia foarte multe elemente estetice de la Ceed. Pe langa acestea, echipa de creatie a plusat cu prize de aer mai generoase, grila frontala usor restilizata, plafon plonjat, asezare noua a blocurilor optice, ornamente metalice la nivelul caroseriei si aripi ceva mai impunatoare.

Kia XCeed

La interior regasim pentru prima data in istoria Kia un instrumentar digital de bord cu ecran de 12.3 inch. Alaturi de el, inginerii au instalat si un sistem de infotainment care poate fi comandat cu ecran de 8 inch sau de 10.25 inch. Indiferent de diagonala, ecranul central va putea fi impartit in trei zone, fiecare urmand sa afiseze informatii diferite.

Kia XCeed

Pentru ca vorbim de o masina cu garda inaltata la sol, pozitia de condus este cu 42 de milimetri mai ridicata comparativ cu Ceed. Portbagajul este si el mai incapator, reusind sa inghita pana la 1378 de litri de bagaje.

Kia XCeed

La lansare, noul Kia XCeed poate fi comandat alaturi de cinci motorizari, trei pe benzina si un agregat diesel disponibil in doua configuratii de putere.

Kia XCeed

Intrarea in gama se face cu motorul pe benzina de 1.0 litru, capabil de 120 CP si 172 Nm cuplu. Urmeaza apoi propulsorul de 1.4 litri T-GDi cu ai sai 140 CP si 242 Nm si agregatul de 1.6 litri cu 204 CP si 265 Nm. Toate vin fie in compania unei cutii manuale cu sase trepte, fie a uneia automate cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj.

Kia XCeed

Motorul diesel de care vorbeam are o capacitate cilindrica de 1.6 litri si dezvolta 115 CP sau 136 CP. Ulterior, acestora li se vor alatura si propulsoare mai prietenoase cu mediul inconjurator, cum ar fi unul mild-hybrid cu sistem electric la 48V in 2020 sau unul plug-in hybrid.

In ciuda aspectului sportiv, Kia XCeed propune o suspensie orientata catre confort. Tot din aceasta cauza, amortizoarele fata au o componenta hidraulica dezvoltata special pentru a limita efectele in momentul destinderii.

Kia XCeed

Din oferta noului crossover fac parte si mai multe sisteme de siguranta, inclusiv Smart Cruise Control cu functie Stop & Go, Blind Spot Collision Warning, Forward Collision-Avoidance Assist, Intelligent Speed Limit Warning, Smart Parking Assist, Lane Keeping Assist si High Beam Assist.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Kia XCeed
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 Iunie 2019