Kia Optima vrea sa concureze VW-ul Passat cu... un 2.0 aspirat

Kia Optima vrea sa concureze VW-ul Passat cu... un 2.0 aspirat
  • Kia publica primele informatii si fotografii oficiale ale noii Optima
  • Modelul sud-coreean are ca rivali Ford-ul Mondeo si VW-ul Passat
  • Gama de motorizari include un 2.0 aspirat si un 1.7 turbodiesel
Distribuie pe Facebook

Sud-coreenii de la Kia au publicat in cursul acestei dimineti primele fotografii si informatii oficiale ale noii Optima, iar concluzia initiala suna in felul urmator: daca departamentul vizual impresioneaza prin liniile si formele sale, gama de motorizari dezamageste cu al sau 2.0 aspirat de 163 CP.

Programat pentru perioada 19 - 27 septembrie, salonul auto ce se va desfasura la Frankfurt in toamna acestui an va marca debutul unui nou automobil de clasa medie.

Cea de-a patra generatie a modelului Kia Optima, caci despre aceasta-i vorba, nu are insa deloc o viata usoara, competitia sa directa incluzand nume grele precum Ford Mondeo, Opel Insignia, Mazda6 sau chiar Volkswagen Passat.

Automobilul sud-coreean are totusi cateva atuuri in maneca, exteriorul indraznet - puternic inspirat de cel al versiunii de peste Ocean fiind doar unul dintre punctele forte.

Nu de alta, dar la acelasi capitol "vesti bune" mai putem trece si plusul din dreptul dimensiunilor, cea de-a patra generatie a modelului Kia Optima laudandu-se atat cu un ampatament de 2.805 mm, cat si cu o capacitate de incarcare a portbagajului de 510 litri.

Kia Optima

Kia Optima

De asemenea, conform spuselor oficialilor sud-coreeni, noul lor automobil de clasa medie mai dispune si de materiale de calitate superioara, respectiv antifonare imbunatatita.

Cu cateva modificari ne intalnim si la nivelul suspensiei - care, impreuna cu cresterea rigiditatii caroseriei cu pana la 50 de procente, promite sa-i confere celei de-a patra generatii a modelului Kia Optima o manevrabilitate imbunatatita.

Acum, punctele negative: spre deosebire de majoritatea rivalilor sai directi, noul automobil sud-coreean de clasa medie dispune de o gama de motorizari limitata la numai doua optiuni.

Partea proasta e ca nici acestea nu impresioneaza cu nimic, viitorii cumparatori avand de ales intre... un benzinar aspirat de doi litri - ce dezvolta 163 CP si 196 (!) Nm, sau un turbodiesel de 1.7 litri, cu 141 CP si 340 Nm in dreptul valorilor maxime.

Ambele propulsoare pot fi cuplate atat la o transmisie manuala cu sase rapoarte, cat si la o cutie automata cu un numar similar de trepte de viteza. Apoi, din punctul de vedere al tehnologiilor prezente la bord, cea de-a patra generatie a modelului Kia Optima se mandreste cu ecran tactil de pana la 8 inch pentru sistemul de infotainment, instalatie audio Harman Kardon cu 10 difuzoare si 590 W putere sau incarcare wireless pentru smartphone-uri.

Kia Optima

Kia Optima

Kia Optima

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Kia Optima
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 26 August 2015