Lada lanseaza un SUV 4x4 bazat pe Dacia Duster

Lada lanseaza un SUV 4x4 bazat pe Dacia Duster
  • Masina va fi lansata in 2016
  • Este posibil ca numele Niva sa fie pastrat
  • Automobilul se va vinde pe pietele locale si pe cele din Orient
Distribuie pe Facebook

Actionarul majoritar al marcii Lada din Rusia este Grupul Renault. Se pare ca francezii vor sa faca cu marca sovietica exact ce au reusit sa faca si cu marca romaneasca: sa o transforme intr-un brand de succes la nivel international. Primul pas este, se pare, realizarea unui 4x4 pe platforma lui Duster.

SUV-ul extrem de spartan numit Niva este pe cale sa renasca din cenusa. Fara sa avem confirmarea ca sub acelasi nume, Lada urmeaza sa lanseze un SUV anul viitor care se va pune in vanzare abia in 2016. Masina va fi construita pe platforma Daciei Duster si va avea tractiune integrala nepermanenta. Pentru asta, Grupul Renault, care controleaza fabrica din Rusia si strategia marcii a decis sa investeasca in dezvoltarea unui nou model.

Chiar daca in 2012, Lada ne arata conceptul X-Ray (foto), este clar ca un viitor vehicul 4x4 Lada nu va arata chiar asa. Ci va fi mult mai... omenesc. Este probabil sa vedem chiar un Duster ceva mai stilizat fata de modelul romanesc, dar dotat cu propulsoare mai puternice, pentru a se putea vinde atat in Rusia, cat si in tarile vecine si cele din Asia, acolo unde, Lada Niva se bucura in prezent de un succes mare.

Exista insa o problema: Dacia Duster se vinde deja in Rusia sub numele de Renault Duster. Asadar, este posibil sa vedem o caroserie complet noua, care imparte numai platforma cu Dusterul romanesc. Am putea avea o surpriza placuta si sa vedem un automobil de teren cu o garda la sol mai mare, cu o caroserie in 3 portiere, cum este Niva, si care sa se vanda la un pret mai mic decat al lui Duster. Cert este ca Renault este in continua dezvoltare si nu isi mai concentreaza investitiile doar in Romania, ci si in alte parti unde are fabrici de masini. Nu este exclus ca sa vedem acest nou model 4x4 accesibil fabricat si in Tanger.

Distribuie pe Facebook
mai multe