Lada Vesta incepe de la 7382 Euro, mai scumpa decat o Skoda Rapid

Lada Vesta incepe de la 7382 Euro, mai scumpa decat o Skoda Rapid
  • Masina este disponibila cu parbriz incalzit si pilot automat
  • Navigatia, doar pe versiunea de top
  • Camera de marsarier, optiune cu pachetul Multimedia
Distribuie pe Facebook

Va prezentam acum cateva saptamani noua Lada Vesta, propunerea rusilor de la AvtoVAZ pentru a rivaliza cu Dacia Logan. Automobilul, realizat pe aceeasi platforma ca si masina romaneasca, tocmai si-a anuntat preturile pe piata din Rusia, acolo unde cea mai cheala si ieftina versiune costa 7382 Euro, mai mult decat o Skoda Rapid.

In Rusia se pare ca oamenii inca sunt indragostiti de acelasi brand Lada, celebru pentru ale sale masini comuniste care nu si-au schimbat infatisarea vreme de vreo 30 de ani. Iata insa ca Lada, brandul companiei AvtoVAZ, care tine totodata de grupul Renault-Nissan, a lansat oficial modelul Vesta acum cateva luni si primele 1000 de bucati au fost deja rezervate si achitate. Iata insa care sunt si preturile pe care le-au platit rusii dornici sa retesteze fiabilitatea auto ruseasca.

Versiunea de baza de Lada Vesta se vinde pentru suma de 7382 Euro (514.000 de ruble), pret la care se vinde si modelul vechi comercializat de brandul rusesc, Lada Priora, dar in varianta Lux. Concurentul principal al Vestei nu este Dacia Logan ci Skoda Rapid, o masina populara la rusi, care este insa mai ieftina: 7310 Euro (509.000 de ruble), evident, tot in cea mai cheala echipare.

Pentru acesti bani clientul primeste destul optiuni, nu insa si aerul conditionat. Dar la cat de frig este in Rusia, nu credem ca multi vor dori instalatia de AC pe Vesta... Mai exact, masina vine cu airbag sofer, servodirectie electrica, calculator de bord, inchidere centralizata, geamuri fata electrice, sisteme ABS si ESP, sistem de urcare in rampa si sistem SOS de asistenta in caz de accident. Oricum, cei mai pretentiosi pot achita in plus pachetul Start care, pentru 431 de Euro in plus, mai adauga airbag pasager, sistem de climatizare si un torpedou. Iar cei care vor cutia automata robotizata, mai platesc in pluc 360 de Euro.

Lada Vesta

Versiunea "Confort", cea de mijloc, costa 8185 Euro si are in plus scaune incalzite, oglinzi cu incalzire, senzori de parcare si sistem audio. Acestei echipari se mai poate adauga un pachet numit Optima care include parbrizul incalzit si jante din aliaj pentru 216 Euro in plus.

Daca vrei sa faci arogante maxime si sa iei crema automobilelor Lada, optezi pentru versiunea "Luxe". Ea incepe de la 8760 Euro si primesti tot ce scrie mai sus. Plus: proiectoare ceata, senzor de ploaie, jante din aliaj de 16 toli. Iar daca nu te saturi, mai poti adauga pachetele Multimedia si XV Line, care costa 345 si 416 Euro, care iti vor aduce in plus camera de marsarier, pilot automat, sistem de navigatie cu ecran tactil de 7 inch, pachetul XV Line cu eleron si insertii cromate la evacuare si pedale sport.

In plus, cei care opteaza pentru vopseaua Lime mai platesc in plus 273 de Euro. Asta inseamna ca o Lada Vesta full, cu tot ce se poate pune pe ea, ajunge cam la 10.000 de Euro. Si, din pacate pentru noi, este o afacere foarte buna, daca ne gandim ca Dacia Logan nu are nici jumatate din optiunile propuse de rusi, disponibile pe Logan.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 27 Noiembrie 2015