Doi noi rivali pentru Dacia Logan: Lada Vesta si Fiat Tipo

Doi noi rivali pentru Dacia Logan: Lada Vesta si Fiat Tipo
  • Lada Vesta are motorul 1.6 cu 16V de 105 cp
  • Noul Tipo se va fabrica in 3 feluri de caroserie
  • Dacia Logan nu prea are de ce sa-si faca griji
Distribuie pe Facebook

Dacia este fara indoiala cel mai productiv producator la nivel european, reusind sa vanda o multime de modele Logan si Duster, fiind cel mai de succes brand din sud-estul continentului. Insa alti producatori se pare ca incearca sa intre pe teritoriul marcii romanesti...

Lada Vesta este ultimul produs al rusilor de peste Ucraina. Trebuie stiut insa ca o buna parte din compania AVTO Gaz este detinuta de francezii de la Renault, asa ca nu ne mira daca regasim in noua Vesta mai multe asemanari cu automobilul romano-francez numit Logan. Cert este ca Lada Vesta este masina care se doreste a fi un sedan ieftin, incapator, economic si suficient de sigur pentru o familie. Dar asa cum ne-a invatat istoria, masinile cu sigla Lada vor fi rezervate doar estului apropiat. Adica pentru Rusia, Belarsu, Georgia si alte tari aflate in vecinatatea domnului Putin. Fara indoiala, Lada Vesta nu va sosi in Europa.

Rivali pentru Dacia Logan

Oricum, noua Lada Vesta 2015 este un sedan cu motoare pe benzina de 1.6 si 16 valve, acelasi motor clasic de 105 cp, cu o cutie manuala in 5 trepte si destul de multe dotari in varianta de varf numita Suite. Mai precis, navigatie, pilot automat, clima automata si senzori de parcare. Cam la fel ca un Logan obisnuit, mai putin clima digitala care pe masinile romanesti s-a regasit doar pe versiunea aniversara Logan 10 Ani.

Rivali pentru Dacia Logan

Un alt automobil care vrea sa intre pe teritoriul sedanurilor spatioase si ieftine este Fiat Tipo 2016. O masina care se bazeaza pe modelul Fiat Aegea Project si care, se pare ca se va pune in vanzare la nivel european sub numele de Tipo. Nume care in trecut, in anii '80-'90, ii apartinea unui hatchback compact produs de italieni. Acum, Tipo se pare ca va fi un sedan compact care ulterior va fi produs si in varianta hatchback sau break.

Chiar daca noul Tipo este dintr-o categorie superioara fata de Logan, fiind o masina compacta, in timp ce automobilul romanesc este subcompact, fara indoiala diferentele de gabarit, spatiu si performante vor fi minime. Mai ales pretul, care se pare ca le apropie pe cele doua automobile foarte mult. Adica vorbim despre un pret al lui Fiat Tipo 2016 de 12.000 de Euro, bani la care iti cumperi un Logan dCi destul de bine echipat. Dar, spre deosebire de masina autohtona, Tipo va ajunge si la un pret apropiat de 20.000 de Euro, in functie de motorizari si dotari.

Sursa: www.fiat.com

Rivali pentru Dacia Logan

Rivali pentru Dacia Logan

Distribuie pe Facebook
mai multe