Lada XRAY, crossoverul rusilor care aduce o oarecare amenintare asupra lui Duster

Lada XRAY, crossoverul rusilor care aduce o oarecare amenintare asupra lui Duster
  • Cel mai puternic motor va avea 123 cp
  • Nu exista si cu tractiune 4x4
  • Printre dotarile optionale se numara navigatia si scaunele incalzite
Distribuie pe Facebook

Dupa ce au lansat modelul Vesta, rusii de la Lada se pregatesc sa puna pe piata un nou automobil. E vorba de aceasta data despre un crossover care ar putea sa-i dea cateva emotii celui mai ieftin si de succes SUV european, Dacia Duster.

Dupa lansarea masinii Lada Vesta, iata ca rusii pregatesc o noutate absoluta. Satui probabil de celebrul Niva, acel SUV necizelat si neschimbat de 30 de ani, au decis sa scoata pe piata un crossover modern. Acesta se numeste la fel ca primul concept prezentat acum cativa ani, mai exact Lada XRAY.

Construit pe aceeasi platforma ca si Duster, Qashqai si alte modele din grupul Renault-Nissan, noul XRAY isi propune sa fie un crossover accesibil, dar care sa nu aiba destule atuuri pentru a intra pe piata est-europeana. Mai exact, reputatia brandului. Asadar, desi la prima vedere acest mini-SUV ar putea sa fie o amenintare la adresa masinii romanesti, nu trebuie sa ne facem griji pentru ca principalele piete ale modelelor Lada vor ramane cele din estul Europei si poate nord-vestul Asiei.

Lada XRAY

Lada XRAY nu se va vinde cu tractiune 4x4, ca Duster. Ci doar cu tractiune fata si cutie manuala sau automata. Motoarele, asa cum le plac rusilor, vor fi exclusiv pe benzina, in 4 pistoane. Mai exact cu motor aspirat de 1.6 litri si 106 cp sau 114 cp, dar si un motor 1.8 litri, care va produce 123 cp, ceva mai mult decat orice alt motor din oferta Dacia.

Pe partea de dotari, nimic nou. Cam acelasi meniu valabil si pentru masinile romanesti. Mai exact, aer conditionat optional, la fel si geamurile electrice, iar pentru cei cu dare de mana este disponibila navigatia, jantele de aliaj, scaunele incalzite si volanul imbracat in piele.

Lada XRAYLada XRAYLada XRAY

Cu o garda la sol destul de mare, cu un portbagaj relativ spatios si cu suficient loc pentru 5 pasageri, Lada XRAY isi propune sa devina alegerea celor care vor spatiu si confort in acelasi timp. Oricum, fata de vechea Niva, o masina a carei singura dotare era... volanul, noul XRAY reprezinta un pas in fata. Chiar daca discutam de un crossover urban, care nu are nevoie de 4x4 si cu care, in cel mai bun caz, poti iesi in week-end la un picnic. Cat despre pret, inca asteptam sa vedem cati bani vor scoate rusii si cei din Belarus sau tarile care se termina cu "stan" pentru aceasta bijuterie.

Lada XRAY

Lada XRAY

Lada XRAY

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Lada XRAY
mai multe