Lamborghini a rupt tacerea. Cati cai va avea si cand se lanseaza cel mai puternic SUV din lume

Lamborghini a rupt tacerea. Cati cai va avea si cand se lanseaza cel mai puternic SUV din lume
  • Lamborghini Urus va avea 650 de cai putere
  • Vanzarile debuteaza in prima parte a anului viitor
  • Afirmatiile ii apartin CEO-ului marcii, Stefano Domenicali
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Sant'Agata Bolognese intentioneaza sa puna in vanzare noul SUV Urus in prima parte a anului viitor. Afirmatia ii apartine CEO-ului companiei, Stefano Domenicali, fostul director al echipei de Formula 1 a rivalilor din Maranello.

Lamborghini prezenta in premiera conceptul Urus in urma cu 5 ani, in cadrul Salonului Auto de la Beijing. Un an mai tarziu, directorul italienilor de la acea vreme, Stephan Winkelmann, anunta ca acesta va evolua intr-un model de serie, care va deveni astfel cel mai puternic SUV din lume.

Lamborghini Urus

Intre timp, Winkelmann a fost inlaturat de la conducerea brand-ului, iar in locul sau a venit Stefano Domenicali, care insa nu a renuntat la acest proiect. Urus a putut fi admirat cu ocazia mai multor evenimente auto, inclusiv in cadrul mai multor Concursuri de Eleganta precum cel de la Villa D'Este, dar si pe drumurile publice, sub forma unui prototip.

Lamborghini Urus

In ciuda acestor aparitii, italienii s-au straduit din rasputeri sa nu alimenteze zvonurile care au aparut in presa, pana acum cand Domenicali a rupt tacerea si a dat cateva detalii oficiale despre mult-asteptatul SUV.

Lamborghini Urus

Potrivit acestuia, Urus va fi propulsat de un motor V8 bi-turbo care va dezolta 650 de cai putere, iar vanzarile sunt programate pentru prima parte a lui 2018. Mai exact, clientii vor putea achizitiona acest model undeva in intervalul aprilie-iunie 2018. Desi piata din Statele Unite este extrem de importanta pentru acest tip de vehicule, SUV-ul italienilor va trece Oceanul cateva luni mai tarziu.

Lamborghini Urus

Tot ulterior va fi lansata si versiunea hibrid, despre care am auzit pentru prima data cu cateva luni in urma, astfel ca fanii masinilor prietenoase cu mediul vor avea ceva mai mult de asteptat pana sa puna mana pe un Urus.

Lamborghini Urus

In primul an de viata, Lamborghini va replica acest model in 1.000 de exemplare, iar alte 3.500 de unitati vor parasi portile uzinei din Sant'Agata Bolognese pe parcursul anului 2019.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Lamborghini Urus
mai multe