Land Rover intentioneaza sa lanseze un nou SUV coupe la Geneva

Land Rover intentioneaza sa lanseze un nou SUV coupe la Geneva
  • Land Rover pregateste un nou SUV coupe
  • Acesta ar urma sa fie botezat Range Rover Velar
  • Este asteptat sa debuteze in cadrul Salonului de la Geneva
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul englez de automobile pregateste lansarea unui nou SUV coupe, pe care il va boteza cel mai probabil Velar. Acesta urmeaza sa fie prezentat oficial cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din martie.

Englezii de la Land Rover au in plan sa readuca in actualitate denumirea de "Velar", pe care obisnuiau sa o foloseasca pentru prototipurile originalului Range Rover din anii '60. Cine ar urma sa primeasca acest nume? Ei bine, un nou SUV coupe, care se va bate de la egal la egal cu BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe sau Porsche Macan.

Range Rover Velar

Acesta va fi construit pe platforma grupului Jaguar Land Rover in cadrul careia sunt folosite materiale usoare, si se va situa in gama intre Evoque si Range Rover Sport. Potrivit celor de la Autocar, Velar va imprumuta cateva caracteristici de la Jaguar F-Pace, si va fi mai degraba un SUV urban, nu unul destinat off-road-ului.

Habitaclul va fi desenat si asamblat sub atenta supraveghere a lui Gerry McGovern, seful de design din cadrul Land Rover, si va propune in primul rand materiale de calitate superioara, dar si o plansa de bord mult mai aerisita, cu mai putine butoane decat rivalii sai germani.

Gama de motorizari va fi compusa din propulsoare diesel si pe benzina, cu 4 sau cu 6 cilindri, urmand ca varful de gama SVR sa primeasca un agregat V8 supraalimentat de 5.0 litri si 549 de cai putere. Mai tarziu, acestora li s-ar putea alatura o unitate hibrid, bazata pe actualul V6 de 3.0 litri care echipeaza Range Rover-ul Sport.

Range Rover Velar

Dupa cum spuneam mai sus, noul Range Rover Velar este asteptat sa debuteze oficial in cadrul Salonului de la Geneva din luna martie. Specialistii prognozeaza ca viitorul SUV coupe al englezilor ar urma sa coste in jurul sumei de 100.000 de euro, in nivelul de echipare de top.

Sursa foto: Autocar

Distribuie pe Facebook
mai multe