Lexus lanseaza oficial cel mai nou rival pentru Seria 5 si E-Class. Sedanul ES este mai tehnologizat ca oricand

Lexus lanseaza oficial cel mai nou rival pentru Seria 5 si E-Class. Sedanul ES este mai tehnologizat ca oricand
  • Lexus lanseaza oficial noul ES
  • Este construit pe arhitectura modulara GA-K de la Toyota
  • Sedanul este mai tehnologizat ca oricand
Distribuie pe Facebook

Lexus lanseaza oficial noua generatie a sedanului ES cu ocazia Salonului Auto de la Beijing, care tocmai ce si-a deschis portile. In Statele Unite ale Americii, modelul asiatic este cel mai bine vandut sedan Lexus de peste 15 ani.

Constructorul japonez de automobile a publicat in urma cu cateva zile un ultim teaser care trada unele detalii exterioare ale noii generatii ES. Acum insa, de vreme ce Salonul Auto de la Beijing si-a deschis portile, a venit momentul sa studiem rivalul Seriei 5 in detaliu si sa aflam primele informatii oficiale despre acesta.

2019 Lexus ES

Majoritatea detaliilor exterioare sunt imprumutate de la nava amiral LS, inclusiv grila fata supradimensionata, forma blocurilor optice sau prizele de aer. Noul ES este construit pe arhitectura modulara GA-K de la Toyota, astfel ca dimensiunile generale au crescut putin, la fel si ampatamentul.

2019 Lexus ES

Acest lucru se traduce in primul rand prin mai mult spatiu interior, mai ales pentru pasagerii din spate care se bucura acum de mai mult loc pentru picioare. Ca tot am "intrat" in habitaclu, observam ca acesta este mai aerisit decat inainte, bordul este orientat catre sofer, iar materialele sunt mai calitative.

Pentru clientii mai pretentiosi, Lexus ofera si materiale premium, inclusiv lemn si ornamente interioare din aluminiu.

2019 Lexus ES2019 Lexus ES

Asa cum spuneam inca din titlu, noua generatie ES se bucura de tehnologie din belsug. Printre cele mai atractive noutati regasim display-ul de 8 inch al sistemului multimedia, sau cel de 12.3 inch inclus pe lista de optionale, hotspot Wi-Fi, head-up display, ceasuri de bord revizuite, celebrul asistent virtual de la Amazon, Alexa, incorporat, si pentru prima data intr-un Lexus, conectivitate Apple CarPlay.

2019 Lexus ES

Sedanul asiatic sta foarte bine si la capitolul siguranta, unde isi impresioneaza clientii cu pachetul Safety System+ 2.0. Acesta include mai multe sisteme de siguranta si asistenta de ultima generatie, inclusiv Pre-Collision System si functie de detectare a biciclistilor pe timp de zi.

2019 Lexus ES

La fel ca si pana acum, Lexus ES este oferit in doua versiuni: ES 350 sau ES 300h. Prima varianta este destinata celor pentru care consumul de combustibil redus nu este atat de important si propune un agregat V6 de 3.5 litri, capabil de 302 cai putere si 362 Nm cuplu. Tractiunea pe puntea fata este singura disponibila momentan, iar vechea transmisie automata cu sase trepte a fost inlocuita cu una noua, cu opt rapoarte.

2019 Lexus ES

Asa cum probabil ti-ai dat seama, versiunea ES 300h este mai prietenoasa cu mediul inconjurator si mai ales cu buzunarul proprietarului. Asta pentru ca dispune de o configuratie hibrid imbunatatita, cu baterii revizuite, un motor electric mai compact si mai usor, dar si de un agregat pe benzina nou.

2019 Lexus ES

Este vorba despre unitatea de 2.5 litri cu patru cilindri in linie, care livreaza 215 cai putere, cu 15 mai mult decat inainte.

Clientii care vor un ES putin mai sportiv pot opta pentru nivelul de echipare F Sport. Acesta este disponibil numai impreuna cu versiunea ES 350 si aduce pe langa obisnuitele elemente estetice sportive sau jante supradimensionate, o suspensie adaptiva, mod de condus Sport+ si functia Engine Sound Enhancement care preia zgomotul facut de motor si il transmite intensificat in habitaclu prin intermediul sistemului audio.

2019 Lexus ES

Primele exemplare vor ajunge in showroom-uri in luna septembrie, insa vestea proasta este ca acest model nu este disponibil pentru piata europeana. Aici, locul sau este luat de sedanul GS, asa cum bine stii.

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

2019 Lexus ES

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (63) Poze 2019 Lexus ES
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2018