Lexus LC 500h vine la Geneva si promite sa fie cel mai frumos coupe hibrid

Lexus LC 500h vine la Geneva si promite sa fie cel mai frumos coupe hibrid
  • Masina ar putea avea un motor de 3.5 litri
  • Puterea totala poate sa depaseasca 500 cp
  • Debutul va avea loc in martie, la Geneva
Distribuie pe Facebook

Piata vehiculelor hibride incepe sa se diversifice din ce in ce mai mult si apar noi masini cu noi caroserii echipate sub capote cu un motor hibrid. Iata ca acum, modelul Lexus LC, adica Luxury Coupe, primeste pentru Salonul Auto de la Geneva o versiune hibrida.

Noul Lexus LC 500h este raspunsul japonezilor la masinile sport hibride. Masina care isi va face debutul in cadrul Salonului Auto de la Geneva 2016 va fi echipata cu sistemul multi-stage prin care cele doua propulsoare, cel termic si cel electric, isi dezvolta puterea progresiv. Oricum, chiar daca momentan nu se stie ce motor termic se va ascunde sub capota din fata a lui Lexus LC 500h, este asteptat ca acolo sa vedem un V6 pe benzina de 3.5 litri.

Lansat initial ca un concept in 2012, cu numele LF-LC Concept, masina pe care Lexus a dezvaluit-o azi timid, in doar 3 imagini, si-a facut debutul in ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit, unde a primit denumirea de Lexus LC 500. Acum, pentru Geneva, se va lansa varianta hibrida, dar cel mai probabil si una sportiva, numita LC-R.

Lexus LC 500h

Chiar daca masina este una sportiva, Lexus LC este cel mai scump produs al companiei japoneze, avand un pret situat in jurul sumei de 100.000 de dolari, fiind un rival direct pentru noua Honda NSX. Acest model vine dotat cu o platforma modulara fabricata din fibra de carbon ranforsata cu plastic, adica CFRP, acelasi material utilizat de BMW la modelele din gama i, alaturi de aluminiu si alte aliaje usoare.

Desi vom vedea live la Geneva noul LC 500h, cu totii suntem de acord, doar privind aceste imagini, ca inginerii si designerii de la Lexus au facut o treaba foarte buna. Masina arata exceptionala, fiind poate masina japoneza cu cel mai radical si mai aerodinamic design vazut in ultimii ani. Cu siguranta va fi una din punctele de atractie de la Geneva, acolo unde isi vor mai face debutul si alte noutati, mai ales in domeniul vehiculelor hibride de performanta.

Lexus LC 500h

Distribuie pe Facebook
mai multe