Lexus NX: Asa arata rivalul japonezilor pentru Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK!

Lexus NX: Asa arata rivalul japonezilor pentru Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK!
  • Lexus va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Beijing un nou crossover
  • Botezat NX, modelul japonez va concura cu Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK
  • Gama de motorizari va include trei propulsii diferite, inclusiv una hibrid
Distribuie pe Facebook

Segmentul crossoverelor este pe cale sa ne ofere un duel mai aprig ca niciodata, japonezii de la Lexus anuntand astazi primul lor rival pentru trio-ul german format din Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK.

Asteptat sa debuteze in premiera mondiala chiar la sfarsitul saptamanii viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Beijing, noul Lexus NX iese in evidenta prin acelasi design controversat precum concept car-ul LF-NX, rivalul japonezilor pentru trio-ul german format din Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK preluand numeroase dintre detaliile exterioare ce au socat o intreaga industrie auto in urma cu aproximativ jumatate de an.

Lexus NX

Lexus NXLexus NX

Altfel spus, noul Lexus NX poate fi incoronat cu mare usurinta drept regele crossoverelor atunci cand vine vorba de agresivitatea stilistica livrata, automobilul constructorului nipon reusind sa se impuna la acest capitol in special datorita grilei frontale supradimensionate si a extensiilor proeminente aplicate aripilor laterale. Nu vor fi trecute insa cu vederea nici prizele de aer sculptate la nivelul spoilerului fata sau formele musculoase intalnite la nivelul profilului lateral, lista cu elemente vizuale remarcabile incheindu-se in cele din urma cu blocurile optice alungite, ce preiau cateva influente de la sedanul IS.

In ceea ce priveste interiorul, noul Lexus NX se afla la ani lumina distanta de concept car-ul LF-NX, rivalul japonezilor pentru trio-ul german format din Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK bucurandu-se in cadrul acestui departament de un aspect ceva mai... pamantesc. Ceea ce nu e chiar un lucru rau, mai ales daca tinem cont de modul in care au fost impletite plasticele cu pielea, lemnul si / sau insertiile metalice. De asemenea, nu lipsesc de la nivelul cockpit-ului nici tehnologiile de ultima ora, precum incarcarea wireless, head-up display-ul sau sistemul de infotaiment controlat prin intermediul unui touchpad.

Lexus NXLexus NX

Lexus NXLexus NX

Cat despre gama de motorizari, ei bine... noul Lexus NX pare sa aiba aceeasi problema precum celelalte automobile din gamam constructorului nipon. Intr-o alta ordine de idei, viitorii cumparatori vor avea la dispozitie numai versiuni diferite, dintre care doua pe benzina - un NX 200 cu motor aspirat si un NX 200t cu propulsor supraalimentat - si una hibrid: NX 300h

Drept urmare, rivalul japonezilor pentru trio-ul german format din Audi Q5, BMW X3 si Mercedes GLK duce cu desavarsire lipsa unor unitati diesel insa, din fericire pentru unii dintre noi, nu acelasi lucru se poate spune si despre sistemul de tractiune integrala. Sistem de tractiune integrala care este oferit in mod optional, in completarea tractiunii fata regasita pe lista cu dotari standard.

Lexus NXLexus NX

Lexus NX

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (50) Poze Lexus NX
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 11 Aprilie 2014